Двама младежи са арестувани за опит на убийство на таксиметров шофьор

Публикувано преди 6 години  |  Криминално

Служители от ОДМВР Ямбол разкриха въоръжен грабеж, придружен с опит за убийство. Двама младежи, единият от които непълнолетен, са привлечени в качеството им на обвиняеми.

Подробности по разследването дадоха днес директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Генчо Иванов, зам.- административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова и зам.- административният ръководител на Окръжна прокуратура – Ямбол Димитринка Георгиева.

Престъплението е извършено снощи, малко преди 20.30 ч., в близост до гробищния парк на село Дражево. При изпълнението на поета поръчка 31-годишен таксиметров шофьор е нападнат, след предварителен сговор от двамата младежи. Независимо, че е прострелян в гърба, шофьорът успява да окаже съпротива и единият от нападателите се самонаранява в крака. Въпреки тежкото си състояние, таксиметровият водач успява да се качи в автомобила и да избяга, като подава сигнал за помощ.

След получаване на сигнала към мястото незабавно са насочени полицейски и медицински екипи. Своевременно са разпоредени издирвателни и заградителни действия в района, сформиран е и разследващ екип. В резултат на предприетите бързи полицейски действия извършителите на деянието са установени и задържани. При продължаващите активни процесуално-следствени действия са намерени и иззети множество веществени доказателства, сред които и оръжията, послужили за извършване на престъплението – въздушна пушка, преработена в огнестрелно оръжие, газов пистолет и нож.

За кратко време криминалисти, разследващи и експерти извършиха голяма по обем работа, за да съберат доказателства за механизма на престъплението и съпричастността на извършителите, подчерта директорът на ОДМВР старши комисар Генчо Иванов. Предвид дързостта на извършеното престъпление, от младежите са взети проби за употреба на наркотици, поясни зам.- административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова.

Двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено престъпление по чл. 199, ал.2, т.2, вр. чл. 198, ал.1, вр.чл.18, ал.1 от НК и с прокурорско постановление са им наложени 72-часови мерки „задържане под стража”.

Пострадалият шофьор е настанен за лечение в МБАЛ – Ямбол. Благодарение на навременно оказаната медицинска помощ живота му е извън опасност.

Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Ямбол.


Статията е публикувана на 12 декември 2017

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА