Даниел Иванов – Аоияма завърши с отрицателен баланс турнира в Токио

Днес завърши Големият януарски турнир по сумо, който се проведе в столицата на Япония – Токио. В него за пореден път взе участие Даниел Иванов – Аоияма, който приключи с … прочети още »

Нови случаи на африканска чума по дивите свине в Елхово

Цели 142 диви прасета, носители на вируса на Африканска чума по свинете (АЧС), са отчетени са по-малко от 10 дни из цялата страна. Последните три заповеди на Българска агенция по безопасност на храните … прочети още »

МИГ–Елхово–Болярово обявява прием на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“

ОБЯВА за прием на проектни предложения  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Стратегията за Водено от общностите местно развитие на  СНЦ „МИГ-Елхово-Болярово” от Програма за развитие на селските райони … прочети още »

Официална информация от ОДМВР- Ямбол по повод катастрофата със загинал водач край Гранитово

На 21 януари към 18:20 ч. в РУ – Елхово е получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествия на път I – 7, км.303 /до разклона за село Гранитово/. Пристигналите на … прочети още »

Граничари арестуваха трима мигранти, укрити в камион на ГКПП “Лесово”

Граничари арестуваха трима мигранти, укрити в камион на ГКПП “Лесово”, съобщиха от МВР. Задържането било в 2.30 часа на 21 януари. На ГКПП “Лесово” пристигнал за влизане в страната товарен … прочети още »

Катастрофа край Елхово, загинал е шофьорът на автомобила

Водач на лек автомобил “Форд” е загинал при катастрофа на път I-7 в участъка Елхово – ГКПП “Лесово” в района на разклона за Гранитово. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. … прочети още »

38 255 български лични документи са издадени от при ОДМВР- Ямбол през 2020 година

През изминалата година в сектор „БДС“ са приети заявления за издаване на 18 329 лични карти и 9 120 паспорти, в сектор „Пътна полиция“ за приети заявления за издаване на … прочети още »

Призови отличия на Областен конкурс по приложно и изобразително изкуство

Младите художници от школата по изобразително изкуство към ЦПЛР- Общински детски комплекс – Елхово взеха участие в традиционния областен конкурс „От Коледа до Васильовден“, организиран от ОДК – Ямбол. Над … прочети още »

Снимки: Венци в знак на признателност по случай 143 години от освобождаването на Елхово

Тържеството, посветено на паметната дата се състоя на мястото, където елховлии са посрещнали освободителите си преди 143 години. С минута мълчание и свеждане на глава бе почетена паметта на хилядите … прочети още »

Сребърен медал за елховската борба от Държавното първенство за момчета

С трима състезатели, един от които спечели сребърен медал, се представи Клуб по борба „Стефан Караджа” – Елхово на Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за деца в Горна Оряховица. … прочети още »

Преброяване 2021 ще се състои в периода 7 септември – 3 октомври, промяната се налага заради пандемията от COVID-19

На заседанието си Министерският съвет прие Решение преброяването на населението и жилищния фонд в Република България да започне в 0,00 часа на 7 септември 2021 г. и да приключи в … прочети още »

Снимки: Започна втори етап от възстановяването на ул. “Балабанска” в град Елхово до разклон за село Трънково

Започна втори етап от възстановяването на ул. “Балабанска” от отклоненията за ул. “Ангел Кънчев” и ул. “Яница” (Комплекс “Траките”) до разклон за село Трънково в град Елхово. Участъкът, който ще се … прочети още »