Каналджия от Либия пробва бягство по джанти из нивите

Опит да избяга със спукана гума от гранични полицаи и жандармерия е предприел либийски гражданин, който превозвал с лекия си автомобил „Опел Астра“ мигранти. Преследването на незаконно проникналите край ГКПП … прочети още »

МОН постави ново изискване към всички висши училища

Всички висши училища да представят условията си за прием през 2022 г. до края на октомври т.г. Това включва приемането на оценките от държавните зрелостни изпити и начините за балообразуване … прочети още »

Високи заплати, чрез развиване на добивна промишленост в региона?

Близо 2000 лева средна заплата в добивната промишленост Най-добро е заплащането в Челопеч, жители на общини с възможности, получават три пъти по-малко Средна брутна работна заплата от 1850 лв. са … прочети още »

Жълт код за опасно силен вятър, възможни са градушки

Температурите падат, но синоптиците от НИМХ предупреждават, че са възможни интензивни валежи и опасно силен вятър Студения атмосферен фронт, който ще премине през страната, ще донесе желаната прохлада. Жълт код … прочети още »

Преображение Господне е! Небето се отваря за нова надежда

На празника Преображение се чества едно важно евангелско събитие, потвърждаващо божествения произход на Господ Исус Христос. Този празник е установен още в първи век на християнството и ни напомня явяването … прочети още »