Областеният управител на Ямбол призовава собствениците на засегнатата ферма в Болярово да допуснат ветеринарните

Публикувано преди 6 години  |  Общество

Димитър Иванов, областен управител на област Ямбол, председател на Областен координационен щаб за координиране мерките по предотвратяване на болестта чума по дребните преживни животни : ”Призовавам собствениците на засегнатата ферма в Болярово да допуснат ветеринарните власти утре /събота, 21 юли 2018г./ за вземане на втори проби от отглежданите от тях животни.”

Вземането на новите проби от овцете в стопанството на Ана и Тодор Петкови в Болярово бе уточнено по време на заседание на Областния щаб, в присъствието на министър Порожанов. Предложението бе съобщено и предложено на собствениците на засегнатата ферма. Въпреки решението им, днес вземането на повторни проби за чума по преживните животни, бе възпрепятствано.

Ако утре ветеринарните лекари вземат проби, те ще бъдат приоритетно обработени във ветеринарна клиника, уверява областният управител и оповестени на собствениците, и на членовете на Областния щаб.

В тази връзка Димитър Иванов свиква членовете на Щаба на заседание в сряда, 25 юли 2018г., от 13.00 часа. На заседанието ще бъдат поканени и собствениците на фермата в Болярово Ана и Тодор Петкови, както и Тодорка Сакалиева /баба Дора/, собственик на фермата с кози от село Шарково, за търсене на конкретни решения.


Статията е публикувана на 20 юли 2018

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА