Снимки: Участие на ДЮТС „Яница“ на фестивал в град Одрин, Р.Турция

Публикувано преди 5 години  |  Образование

На 6 и 7 април, по покана на Дружество за фолклор и култура „Румелия“, град Одрин и със съдействието на Община Елхово, ДЮТС „Яница“ участва в 9-то издание на фестивал за фолклорни танци.
Събитието се състоя в Концертната зала на Тракийския университет в града в присъствието на многобройна публика и участници от различни градове от Р.Турция.

Специални гости на събитието бяха представители на Генералното консулство на Р.България в Одрин,семейство Мария и Александър Чъкърък от БПЦ „Св. Вмчк Георги“, и много българи, ценители на фолклора.

ДЮТС „Яница“ отново показа своя талант и перфектно изпълнение. В програмата бяха включени танците „Разходка“ и „Странджански танц“, чрез които бе представено разнообразието на характерните български хора и колорита на народните костюми. Децата бяха многократно аплодирани по време на изпълнението на танците.

След края на фестивалната вечер, в която участваха над 140 изпълнители от различни градове на Р.Турция, всички групи бяха поканени на сцената, за да бъдат наградени отново с аплодисментите на публиката и със специално изработените за фестивала плакети.

Главният организатор и художествен ръководител на Дружество „Румелия“ благодари на децата от Елхово за прекрасното представяне и за възможността да покажат на тяхната публика красотата на българските танци и носии.

Благодарим сърдечно на Община Елхово за пътуването и участието на състава във фестивала. Благодарим и на Българското консулство в Одрин за перфектната организация и любезното отношение към деца и ръководители.


Статията е публикувана на 8 април 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА