Снимки: Интересна седмица в ДГ“Надежда“

Публикувано преди 3 години  |  Образование

През изминалата седмица във всички групи в детската градина се организираха и проведоха много интересни дейности за децата. Научиха много за здравословното хранене, за ползата от билките и билковия чай. Разгледаха много билки и ги съхраниха правилно в стъклен буркан с надпис. От тях приготвиха вкусен и ароматен чай, който овкусиха с чист пчелен мед и лимон. Поставиха билките на специално рафтче, за да ги ползват при необходимост. Децата посетиха служители на работните им места в детската градина и научиха с какво се занимават през деня.

Децата от група „Славейче“ приготвиха вкусен и полезен чай от билки, с който почерпиха и стоплиха всички служители в детската градина – г-жа Какърова, директор на ДГ,домакина – леля Нина, която купува продукти за храна на децата леля Дияна – ЗАС, която пише различни писма и документи, леля Вили и леля Дими, които в кухнята всеки ден приготвят най-вкусните гозби. Децата разказаха за билките, ползата за здравето от тях и как се приготвя от полезната напитка през зимата. Малките дечица от група „Звънче“ посрещнаха гости на вкусна и здравословна плодова салата, пълна с витамини и чаша прясно изцеден портокалов сок. Гостите, децата от група „Славейче“ им занесоха каничка топъл чай, с който ги почерпиха, за да бъдат здрави. Научиха колко полезни са плодовете и зеленчуците за здравето на хората.

Децата от гр.“Маргаритка“ разглеждаха албуми с хербарии от различни билки. Запознаха се с техните полезни качества. Усетиха аромата им. Направиха си билков чай , като всеки имаше право на избор – шипка, мащерка, лайка. Добавиха и резенче лимон. Леля Ани – мед. сестра на ДГ „Надежда“ разказа на децата как трябва да се предпазват от настинка и грип и да спазват лична хигиена. Прочете им приказката “ Неизмитата ябълка“.

Децата от група „Червена шапчица“ посетиха директора на детската градина, г-жа Какърова, на работното и място. Тя им разказа за своята работа и ги почерпи с полезни и вкусни ядки, а децата и подариха изработени от тях картички и картини.

В група „Слънчо“ най-големите деца, пиха чай от своята любима чаша, която донесоха от къщи. Всеки имаше спомен с нея. Имаха и гост – леля Краси, майката на Никол, с която заедно подредиха красиво и пъстро масите за чая, който пиха с мед и лимон.Статията е публикувана на 17 февруари 2020


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »