Снимки: Интересна седмица в ДГ“Надежда“

Публикувано преди 4 години  |  Образование

През изминалата седмица във всички групи в детската градина се организираха и проведоха много интересни дейности за децата. Научиха много за здравословното хранене, за ползата от билките и билковия чай. Разгледаха много билки и ги съхраниха правилно в стъклен буркан с надпис. От тях приготвиха вкусен и ароматен чай, който овкусиха с чист пчелен мед и лимон. Поставиха билките на специално рафтче, за да ги ползват при необходимост. Децата посетиха служители на работните им места в детската градина и научиха с какво се занимават през деня.

Децата от група „Славейче“ приготвиха вкусен и полезен чай от билки, с който почерпиха и стоплиха всички служители в детската градина – г-жа Какърова, директор на ДГ,домакина – леля Нина, която купува продукти за храна на децата леля Дияна – ЗАС, която пише различни писма и документи, леля Вили и леля Дими, които в кухнята всеки ден приготвят най-вкусните гозби. Децата разказаха за билките, ползата за здравето от тях и как се приготвя от полезната напитка през зимата. Малките дечица от група „Звънче“ посрещнаха гости на вкусна и здравословна плодова салата, пълна с витамини и чаша прясно изцеден портокалов сок. Гостите, децата от група „Славейче“ им занесоха каничка топъл чай, с който ги почерпиха, за да бъдат здрави. Научиха колко полезни са плодовете и зеленчуците за здравето на хората.

Децата от гр.“Маргаритка“ разглеждаха албуми с хербарии от различни билки. Запознаха се с техните полезни качества. Усетиха аромата им. Направиха си билков чай , като всеки имаше право на избор – шипка, мащерка, лайка. Добавиха и резенче лимон. Леля Ани – мед. сестра на ДГ „Надежда“ разказа на децата как трябва да се предпазват от настинка и грип и да спазват лична хигиена. Прочете им приказката “ Неизмитата ябълка“.

Децата от група „Червена шапчица“ посетиха директора на детската градина, г-жа Какърова, на работното и място. Тя им разказа за своята работа и ги почерпи с полезни и вкусни ядки, а децата и подариха изработени от тях картички и картини.

В група „Слънчо“ най-големите деца, пиха чай от своята любима чаша, която донесоха от къщи. Всеки имаше спомен с нея. Имаха и гост – леля Краси, майката на Никол, с която заедно подредиха красиво и пъстро масите за чая, който пиха с мед и лимон.


Статията е публикувана на 17 февруари 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА