Снимки: Интересна седмица в ДГ“Надежда“

Публикувано преди 3 години  |  Образование

През изминалата седмица ,учителите в ДГ“Надежда“ планираха и организираха различни и интересни дейности във всяка група. В група „Звънче“, с учителки Станка Хаджиева и Грета Стоянова, помощник-възпитателка Диана Топчиева, по шаблонче оцветиха със спрей гумите на двора и около площадката си за игра. Стана пъстро и красиво. Около своята площадка и около входа на детската градина почистиха и оцветиха гумите и децата от група „Славейче“ с учителки Женя Михайлова и Ваня Недялкова, с помощник-възпитателка Мариана Иванова. Те сами изработиха шаблоните за украса на гумите. Децата от група „Маргаритка“, с учителки Пенка Стоянова и Мария Куртева, помощник-възпитателка Мима Чапкънова, почистиха мястото си за игра, събраха в торба листа и клони, почистиха и засадените цветя в градинката и гумите. Донесоха водичка и ги поляха. Радваха се на малко гостенче по време на работата си – охлювче, което пълзеше на тревичката. Дадоха му тревичка и вода. Децата от група „Червена шапчица“ с учителки Елена Ламбова и Жулиета Георгиева и помощник-възпитателка Николина Димова, оцветиха фигурки на морски обитатели и направиха колективно макет на морско дъно. Поляха засадените с майката на Елизабет луковички, с очакване да цъфнат през пролетта. Получи се много впечатляващо. Децата от група „ Щурче“ с учителки Кина Димова и Таня Кръстева и помощник-възпитателка Златка Ташева оцветиха с цветни бои на циментовата площадка за игра различни занимателни и забавни образователни игри – „Плетеница“,“Улучи целта“,“Кубчето хвърли, цвета назови, стъпка нагоре направи“. На направените от цветни гуми масички и столчета те пренасят заниманията си навън в горещите летни дни – рисуват на листи, върху мидички, изработват колажи и интересни макети, които оцветяват – „Морски съкровища“. Всички деца се включват с желание в организираните дейности, мотивирани са местата им за игра да стават приятни и красиви, поливат цветя и храсти, почистват, боядисват, заедно със своите учители и възпитатели. А занимателни и образователни дейности на двора, изпълняват с голяма радост.

Това е начин да се осмислят летните дни, в които децата нямат организирани основни педагогически дейности. Всеки ден нашите невероятни учители – творци в ДГ“Надежда“, правят престоя на децата приятен и привлекателен, организират работилници, в които децата творят, придобиват умения, развиват мислене и въображение.Статията е публикувана на 31 юли 2020


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »