Снимки: Интересна седмица в ДГ“Надежда“

Публикувано преди 2 години  |  Образование

През изминалата седмица ,учителите в ДГ“Надежда“ планираха и организираха различни и интересни дейности във всяка група. В група „Звънче“, с учителки Станка Хаджиева и Грета Стоянова, помощник-възпитателка Диана Топчиева, по шаблонче оцветиха със спрей гумите на двора и около площадката си за игра. Стана пъстро и красиво. Около своята площадка и около входа на детската градина почистиха и оцветиха гумите и децата от група „Славейче“ с учителки Женя Михайлова и Ваня Недялкова, с помощник-възпитателка Мариана Иванова. Те сами изработиха шаблоните за украса на гумите. Децата от група „Маргаритка“, с учителки Пенка Стоянова и Мария Куртева, помощник-възпитателка Мима Чапкънова, почистиха мястото си за игра, събраха в торба листа и клони, почистиха и засадените цветя в градинката и гумите. Донесоха водичка и ги поляха. Радваха се на малко гостенче по време на работата си – охлювче, което пълзеше на тревичката. Дадоха му тревичка и вода. Децата от група „Червена шапчица“ с учителки Елена Ламбова и Жулиета Георгиева и помощник-възпитателка Николина Димова, оцветиха фигурки на морски обитатели и направиха колективно макет на морско дъно. Поляха засадените с майката на Елизабет луковички, с очакване да цъфнат през пролетта. Получи се много впечатляващо. Децата от група „ Щурче“ с учителки Кина Димова и Таня Кръстева и помощник-възпитателка Златка Ташева оцветиха с цветни бои на циментовата площадка за игра различни занимателни и забавни образователни игри – „Плетеница“,“Улучи целта“,“Кубчето хвърли, цвета назови, стъпка нагоре направи“. На направените от цветни гуми масички и столчета те пренасят заниманията си навън в горещите летни дни – рисуват на листи, върху мидички, изработват колажи и интересни макети, които оцветяват – „Морски съкровища“. Всички деца се включват с желание в организираните дейности, мотивирани са местата им за игра да стават приятни и красиви, поливат цветя и храсти, почистват, боядисват, заедно със своите учители и възпитатели. А занимателни и образователни дейности на двора, изпълняват с голяма радост.

Това е начин да се осмислят летните дни, в които децата нямат организирани основни педагогически дейности. Всеки ден нашите невероятни учители – творци в ДГ“Надежда“, правят престоя на децата приятен и привлекателен, организират работилници, в които децата творят, придобиват умения, развиват мислене и въображение.Статията е публикувана на 31 юли 2020Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »