Снимки: Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски” – Елхово отвори врати за юбилейната си 2020/2021 учебна година

Публикувано преди 4 години  |  Образование

На днешния 15 септември удари първият училищен звънец и в ПГ ”Св. Климент Охридски”. За разлика от предишни години, откриването на учебната година беше по-различно –  свързано с мерките за опазване здравето на учениците и учителите. При съблюдаване на всички задължителни противоепидемични мерки, VIII-те класове и  техните учители присъстваха в двора на учебното заведение на традиционното тържество.

По предварителен график, изготвен от директора на гимназията, учениците от по-горните класове, заедно с класните си ръководители, влязоха в класните стаи за провеждане на първия час на класа от новата учебна година.

Заредени с настроение и оптимизъм бяха осмокласниците, очакващи новото училище да отвори пътя към знанието и успеха, да намерят нови приятели. След твърде дълга раздяла със съученици и преподаватели, средношколците от другите класове споделиха, че се надяват периодът през пролетта да е бил последната COVID- ваканция.

И тази година се очертава да е с предизвикателства, но заедно ще се справим. Тя е и специална за всички от ПГ „Св. Климент Охридски” – Елхово, защото през 2020/2021-а ще отбележим своя 100-годишен юбилей. Ние я посрещаме решително и смело. На  учениците, на колегите и на служителите в училището пожелавам: Здраве, успешна и усмихната учебна година!”, коментира за нас Директорът – г-жа Йовка Драгоева.


Статията е публикувана на 15 септември 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА