Снимки: Първи учебен ден за ПГ „Стефан Караджа“ – гр. Елхово

Публикувано преди 4 години  |  Образование

15 септември най-светлият ден в живота на едно училище – дошло е време да отворим вратите на нашата професионална гимназия „Стефан Караджа“ за новата 2020/2021  учебна година. С нетърпение очакваме да посрещнем 51 нови ученици, разпределени в две паралелки 8 клас, записани в специалностите: Малък и среден бизнес, Производство на облекло от текстил, Електрически машини и апарати и Машини и съоръжения за заварявания.

През лятото  беше направен и  козметичен ремонт на коридорните пространства и част от кабинетите в учебно-производствената база. Предстои изграждане на спортна площадка по Програма ПУДОС.

15 септември е първият учебен ден един много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта към знанието и образованието. Всяка година, точно на 15 септември, първият училищен звънец трепетно събужда сетивата ни, за да припомни, че традицията да празнуваме учението е жива и трябва да бъде пазена, възпитавана и предавана на поколенията! Днес ПГ “Стефан Караджа“ ще отвори своите врати  за 258 ученици, от които 231 ученици в дневна форма на обучение и 27 ученици във вечерна форма на обучение. За първи път ще прекрачат прага на нашето училище 51 осмокласници в следните специалности: Малък и среден бизнес, Производство на облекло от текстил, Електрически машини и апарати и Машини и съоръжения за заваряване.

Искам да изразя дълбоката си признателност и благодарност към всеки един учител и служител  в ПГ „Стефан Караджа“.  Скъпи учители, нека новата учебна година бъде успешна и ползотворна. Да открие пред всички Вас нови възможности за развитие, предизвикателства и интересни идеи, които да осъществите с успех. Нека всички ние, с всеки изминал ден да се чувстваме по-добри, да се раждат нови надежди, да поддържаме вярата в ценностите, които истински осмислят човешкия живот.  Желая Ви здраве, духовни сили и упоритост, за да се преборим заедно с трудностите и да получим заслуженото удовлетворение от добре свършената работа!На учениците пожелавам здрава, жизнерадостна, пълна с любопитство и амбициозност 2020/2021 учебна година!

Снежана Връцова
Директор на ПГ „Стефан Караджа“


Статията е публикувана на 15 септември 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА