Преустановява се работата на читалищата и пенсионерските клубове в област Ямбол

Публикувано преди 3 години  |  Общество

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка на територията на област Ямбол от 28 октомври, за срок от 14 дни се преустановява работата на читалищата и пенсионерските клубове. Нощните заведения и заведенията с жива музика ще работят при стриктно спазване на въведените от Министерство на здравеопазването мерки за работа. Това обсъди и реши Областния медицински съвет на свое заседание.

Решенията след заседанието съобщиха пред медиите областният управител Димитър Иванов и директорът на РЗИ Ямбол д-р Лиляна Генчева.

Ямбол и областта все още не са в червената зона, с най-висок брой заразени с коронавирус, но данните от последните дни са тревожни и растящи.

За изминалото денонощие с потвърдена положителна проба за COVID 19 от област Ямбол са 43 лица. Общо към днешния ден установените с положителна проба за COVID 19 от областта са 682. На домашно лечение са 151, хоспитализирани 21. На територията на Община Елхово само за месец октомври общо 24 лица имат потвърдени положителни проби за COVID 19, като 16 от тях са на лица от град Елхово.

Единствената болница в областта, която работи с ковид отделение МБАЛ „Св. Пантелеймон“ е изпълнила почти до край леглата определени за лечение на пациентите в тежко състояние.

Данните и анализа сочат, че разпространението на вируса в областта е дифузно и това изисква още по-строги мерки и внимание от страна на всички.

Призив към гражданите за спазване на противоепидемичните мерки отправи областният управител. „Отговорност на всеки от нас е да спазва мерките, защото предстоят още по-тежки месеци, за да запазим и себе си и лекарите“.


Статията е публикувана на 27 октомври 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА