Снимки: ДГ „Невен“ изпълнява дейности по проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“

Публикувано преди 3 години  |  Образование

В ДГ “Невен“ mрез учебната 2020/2021 година за поредна година са сформирани две групи за допълнително обучение по български език и литература по Дейност 1 на проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“.

Ръководители на групите са г-жа Петя Илиева-Дикова учител в ПГ /6 г./ група „Детско царство“ и г-жа Ваня Иванова ст. учител на ПГ /5 г./ група „Приятели“. Групите работят в обособената за целта зала, в която стриктно се спазват въведените противоепидемични мерки поради пандемията от COVID – 19. Залата е оборудвана с всичко необходимо за работа с децата – табла със сюжети от приказки, пъстри книжки, кубчета с букви и картинки, пъзели с епизоди от приказки, образователни игри и много други материали, които ръководителите на групите имат възможността да закупят със средства по Проекта.

С децата се работи индивидуално, извън нормата преподавателска заетост на учителите. Работи се по специално разработена програма, с тематични разпределения, съобразена с потребностите на децата.

Темите, които се предлагат на децата имат актуално съдържание. Децата се учат да откриват звуковете в думите, да съставят изречения и броят думите в изречението, развиват фонетичния си слух. Съставят разкази по картинки на тема – „Моята улица“. Съставят звуков модел на дума и определят броя на звуковете в думата. Възприемат гатанки за откриване на плодове и зеленчуци. Възприемат и заучават наизуст стихотворения свързани със здравето и чистотата: „Аз обичам чистотата“, „Чиста и здрава“, стихотворения за есента „Добре дошла, есен“. Възприемат кратки произведения от художествената литература, драматизират с огромно желание и интерес любими приказки „Дядовата питка“ , „Трите прасенца“ и др.


Статията е публикувана на 28 октомври 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА