Снимки: Децата от ДГ“Надежда“, се сбогуваха с есента

Публикувано преди 3 години  |  Образование

Отива си топлата и благодатна есен – пъстра, богата и щедра. Все по-често утрините са студени, с мъгли, слана, а дори и лед. Но децата от ДГ“Надежда“, запазиха есенна топлина и красота в своите творчески кътчета, където майсториха различни картини, колажи, предмети от природни материали, които събираха на двора , или по време на разходка със своите семейства. Обособиха есенни базари с плодове и зеленчуци и всичко, което се намира на зеленчуковите пазари и е доказателство за богатството на този сезон. Работливите стопани цяло лято са се грижили за плодовете и зеленчуците в своите градини и през есента приготвят зимнина. Така децата във всички групи, като назоваваха плодовете и зеленчуците на базарите, описваха ги, направиха от тях вкусни плодови салати и туршия за зимата. През зимата ще опитат вкусната туршия, в която децата сложиха карфиол, моркови, домати, краставици, чушки и подправки, разбира се.

Различни инициативи в групите обединиха усилията на деца, родители и учители – всички донесоха плод или зеленчук, изработиха у дома различни макети, животни, герои от детски филмчета, апликации с чудни природни материали. Изработиха в екип прекрасни колажи и картини, направиха ученолюбивата сова от есенни листа. Красиви макети направиха децата от подготвителните групи. Пъстри картини украсиха детските помещения с печати от есенни листа.

В център „Изкуство“ всички подредиха изложби, на които се наслаждаваха цяла седмица.

Децата научиха за промените, които настъпват през есента в заобикалящия ни свят. Наблюдаваха цветовете на есенните листа – жълти, червени, кафяви, с които украсиха своите занимални. Разнообразните дейности събудиха наблюдателността и въображението на децата, на каки и батковци, на майки и татковци и всички сътвориха чудеса. Природата ще е щедра към нас, ако се грижим за нея, ако я опазваме и не я замърсяваме , научиха децата. А за да е богата на плодове и зеленчуци, възрастните полагат огромни усилия и много, много труд, още от пролетта. Децата направиха къщички за дивите животни, за да не студуват през дългата и студена зима. И най-малките деца майсториха килимчета от есенни листа за Зайко, за да усетят колорита на сезона есен.

Седмицата приключи със спектакли, песни за есента, гатанки и стихове, драматизации. Есенните кътчета ще съхранят още малко топлината и уюта на пъстрата и красива есен, която ще отстъпи място на един също толкова красив и обичан сезон – Зимата, защото всеки сезон има своето очарование и е обичан от децата.

Благодарим ви, уважаеми родители за подкрепата и съпричастността!


Статията е публикувана на 2 ноември 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА