Снимки: Ден на Християнското семейство в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Елхово

  349 | Публикувано преди 2 месеца  | Образование

Семейството е както училище на любовта, така и училище за етика и морал и източник на най-съкровени стойности. В него децата получават любов от своите родители, а тя формира тяхната личност, характер и ценностна система.

Семейството е това, което създава средата на постоянни взаимоотношения, грижа и мотив за развитие. То е най-доброто училище, което може да даде първите познания за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род.

В ценностната система на българина семейството е заемало и заема главно място. Според мъдреците „Няма път, който да не започва от къщата”.

Християнското семейство е най-силната връзка между поколенията, основана на доверие и любов! В него всеки намира подкрепа, обич и топлина. Това е мястото, където винаги можеш да намериш радост и утеха.

В навечерието на този свят празник – Въведение Богородично и Ден на християнското семейство учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” по традиция, с голям ентусиазъм, с много любов и уважение сътвориха най-истинските и безценни творби – тези на най-обичаните и боготворени от тях хора – своето семейство.

„Да имаш семейство означава да си част от нещо много прекрасно. Това е да обичаш и да бъдеш обичан до края на живота си. Независимо от всичко.”
Ръководството и педагогическият колектив на училището пожелаваме здраве, щастие и благоденствие на семействата!

Бъдете изпълнени с любов, разбирателство и много семейно щастие!Абонирайте се за YouTube канала ни от ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ОДК Елхово обявява конкурс на тема "ОТ БАБА МАРТА ДО ПЪРВА ПРОЛЕТ"
ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ЕЛХОВО ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА РИСУНКА ИЛИ МАРТЕНСКО ПАНО ... прочети още »
Жълт код в област Ямбол. Тази вечер дъждът преминава в сняг
НИМХ-МОН - за 26.01.2021 г. е обявено предупреждение от първа степен (жълт код) за валежи от сняг ... прочети още »
Специализираната прокуратура привлече в качеството на обвиняем действащ прокурор за длъжностно престъпление
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Районна прокуратура-Ямбол за извършено от него престъпление по служба ... прочети още »
НАП: Здравната вноска за безработните става 26 лева месечно
От 1 януари 2021 г. хората, които сами внасят задължителните си здравни вноски (например трайно безработни, които ... прочети още »
АПИ: Шофьорите да се готвят за зимни условия, може да има поледици
Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че утре от северозапад ще започнат ... прочети още »
Постепенно разхлабване на противоепидемичните мерки в България препоръча НОЩ
България се намира в много добро положение към момента, в резултат на предприетите мерки заболеваемостта на 14-дневна ... прочети още »