БЧК-Ямбол е в процес на предоставяне на хранителни и лични хигиенни пакети на лица, които не получават социални помощи

Публикувано преди 2 години  |  Общество

БЧК-Ямбол е в процес на предоставяне на 508 бр. хранителни пакети в петте общини на област Ямбол, предназначени за лица, засегнати от епидемичната обстановка вследствие на COVID 19, във връзка с изпълнение на Постановление на Министерски съвет 108/28.05.2020.

Целевата група, която получава хранителните пакети са лица, които не получават социални помощи по реда на Закона за социално подпомагане и не са включени в списъците за подпомагане с храни по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014 – 2020 г. Хранителните пакети съдържат продукти от първа необходимост – брашно, ориз, спагети, зрял фасул, леща, захар и олио. Пакети са раздадени към момента в Община Елхово, Община Болярово и Община Тунджа.

Българският Червен кръст продължава да оказва хуманитарна помощ и подкрепа на десетки хиляди хора, засегнати от пандемията. В продължение на шест месеца БЧК реализира мащабна програма с финансова подкрепа, предоставена от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

В момента в област Ямбол се предоставят лични хигиенни пакети на 2508 социално слаби граждани, засегнати отCOVID-19, разпределени в петте общини на област Ямбол.

Пакетите съдържат маски за лице, сапун, шампоан, мокри кърпи, четка и паста за зъби и дезинфектант. Заедно с пакетите се предоставят и информационни материали за превантивни мерки за предпазване от заразяване, за услугите, които БЧК ще предоставя при увеличаване на разпространението на вируса и на достъпа до тях.Статията е публикувана на 24 ноември 2020


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »