На живо девето редовно заседание на ОбС-Елхово »

Продължава предоставянето на социални услуги на територията на Община Елхово

Публикувано преди 3 години  |  Общество

Въпреки въведените допълнителни противоепидемични мерки на територията на страната, в Община Елхово социалните услуги продължават своята работа в подкрепа на потребителите си.

В домашният социален патронаж продължава ежедневно да се приготвя и доставя храна на 181 потребители от град Елхово и селата Кирилово, Бояново, Изгрев, Пчела, Малък Манастир, Гранитово и Лесово. Със средства от Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“ още 50 лица с ниски доходи получават супа, основно ястие и десерт в срок до края на годината. А родителите на деца, които ползват услугата Млечна кухня, ще получават храна за децата си, както до сега.

В Центърът за социална рехабилитация и интеграция ”Света Марина” -гр.Елхово екипът от специалисти – психолог, логопед, педагог, социални работници, рехабилитатор и трудотерапевт предоставя комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално-правни консултации, образователно и професионално обучение и ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване на 40 потребителя.

Стриктно се спазват установените от Националния oперативен щаб и РЗИ противоепидемични мерки в двата Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ), Защитено жилище и Дом за стари хора в село Чернозем.
Затворени остават Клубовете на пенсионера и Клуб на хората с увреждания.

Във всички обекти и дейности за социални услуги в Община Елхово е въведен засилен контрол и е създадена организация за изпълнението на противоепидемичните мерки и контрола им.


Статията е публикувана на 26 ноември 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА