Въвежда се в действие Националния план за защита при бедствия

  439  |  Публикувано преди 2 седмици   |   Общество

Със Заповед от 12.01.2021г. Министерски съвет въвежда в действие Националния план за защита при бедствия, част втора „Защита при наводнения“ и в частта „Мерки за намаляване на последствията при обилни снеговалежи, снежни бури и заледяване“ във връзка с усложнената метеорологична обстановка свързана с валежите от дъжд и сняг на територията на страната.

Създаден е и Национален щаб с ръководител министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

Според заповедта конкретни ангажименти се вменяват и на областните управители, в това число да са в непрекъсната връзка с Националния щаб и предоставят обобщена информация ежедневно за засегнати райони, хора, бедствени ситуации, разрушения по инфраструктура, предприети действия и действия, които трябва да се предприемат.

Към момента на територията на област Ямбол продължава да вали дъжд. Продължава да се наблюдава нивото на река Тунджа при Ямбол и Елхово, следи се и как се покачва и Мараш на територията на община Стралджа. Не са достигнати критични нива. Към момента няма подадена информация за проблемни от валежите места и бедстващи хора на територията на област Ямбол. Към 8.00 часа тази сутрин нивото на река Тунджа при Ямбол се е вдигнало за последното денонощие на 245 см. Водното количество е 32 куб.м./сек. Нивото на река Тунджа при Елхово е 160 см., а водното количество 18 куб.м./сек. За последните 3 часа от денонощието на територията на Ямбол е паднал дъжд 14 литра на кв.м.Абонирайте се за YouTube канала ни от ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

Даниел Иванов - Аоияма завърши с отрицателен баланс турнира в Токио
Днес завърши Големият януарски турнир по сумо, който се проведе в столицата на Япония - Токио. В ... прочети още »
Нови случаи на африканска чума по дивите свине в Елхово
Цели 142 диви прасета, носители на вируса на Африканска чума по свинете (АЧС), са отчетени са по-малко от 10 ... прочети още »
Разкриха кражба за над милион в Ямбол
По искане на Районна прокуратура – Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Л ... прочети още »
Официална информация от ОДМВР- Ямбол по повод катастрофата със загинал водач край Гранитово
На 21 януари към 18:20 ч. в РУ – Елхово е получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествия ... прочети още »
Граничари арестуваха трима мигранти, укрити в камион на ГКПП "Лесово"
Граничари арестуваха трима мигранти, укрити в камион на ГКПП "Лесово", съобщиха от МВР. Задържането било в 2.30 ... прочети още »