Въвежда се в действие Националния план за защита при бедствия

  475 | Публикувано преди 2 месеца  | Общество

Със Заповед от 12.01.2021г. Министерски съвет въвежда в действие Националния план за защита при бедствия, част втора „Защита при наводнения“ и в частта „Мерки за намаляване на последствията при обилни снеговалежи, снежни бури и заледяване“ във връзка с усложнената метеорологична обстановка свързана с валежите от дъжд и сняг на територията на страната.

Създаден е и Национален щаб с ръководител министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

Според заповедта конкретни ангажименти се вменяват и на областните управители, в това число да са в непрекъсната връзка с Националния щаб и предоставят обобщена информация ежедневно за засегнати райони, хора, бедствени ситуации, разрушения по инфраструктура, предприети действия и действия, които трябва да се предприемат.

Към момента на територията на област Ямбол продължава да вали дъжд. Продължава да се наблюдава нивото на река Тунджа при Ямбол и Елхово, следи се и как се покачва и Мараш на територията на община Стралджа. Не са достигнати критични нива. Към момента няма подадена информация за проблемни от валежите места и бедстващи хора на територията на област Ямбол. Към 8.00 часа тази сутрин нивото на река Тунджа при Ямбол се е вдигнало за последното денонощие на 245 см. Водното количество е 32 куб.м./сек. Нивото на река Тунджа при Елхово е 160 см., а водното количество 18 куб.м./сек. За последните 3 часа от денонощието на територията на Ямбол е паднал дъжд 14 литра на кв.м.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Снимки: Децата от всички групи в ДГ „Невен“ отправиха пожеланията си към своите майки
На осми март се празнува международният ден на жената. Денят също е повод, децата да изразят своята ... прочети още »
В 15 области в страната е доказано разпространението на британския вариант на COVID-19
В 15 области в страната е доказано разпространението на британския вариант на COVID-19. Това са областите Благоевград, ... прочети още »
ОБЯВЛЕНИЕ за заемане на 8 (осем) вакантни длъжности МЛАДШИ ЕКСПЕРТ в Главна дирекция „Гранична полиция“ - МВР (РДГП-Елхово)
На основание чл. 10а, ал. 2 от Закона за държавния служител (ЗДСл), чл. 14, ал. 1 от ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово обявява прием на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 8.6. „Инвестиции в технологии за лесовъдство и в преработката, мобилизирането и търговията на горски продукти“
ОБЯВА  за прием на проектни предложения  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Стратегията за Водено от ... прочети още »
Областна администрация ще наеме залата на Спортна зала „Диана“ за изборната нощ
Първа от поредица работни срещи на тема организационно-техническа подготовка на Парламентарните избори на 4 април, се проведе ... прочети още »
Предварително попълнените декларации за доходите - от 16 март
Електронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за доходите ще бъде достъпна от 16 март. В нея, ... прочети още »