Река Тунджа при Елхово достига 310 см., в Ямбол започна да спада

  573  |  Публикувано преди 2 седмици   |   Общество

Във връзка с повишените нива на реките и падналите валежи на територията на област Ямбол обстановката се нормализира. Няма бедствени положения, няма пострадали и бедстващи хора.

Наблюдението на основните реки в областта показва стабилизиране нивата на Тунджа при Ямбол и на Мочурица и леко покачване на Тунджа при Елхово.

Към 8.00 часа нивото на река Тунджа при Ямбол е 380 см. Има лек спад, спрямо снощните данни. Река Тунджа при Елхово се покачва и вече е 310 см. Спадането на нивото на река Тунджа при Ямбол означава, че при Елхово се очаква да започне също да спада. Високото ниво край Елхово се очаква да се за задържи до 16 януари. Това количество вода е само отток. Към този момент вода от яз. Жребчево не се изпуска, понеже язовирът е пълен едва на около 38-40%.

Река Мочурица има лек спад. Има разливи от Мочурица в землищата на Веселиново и Могила. И трите наблюдавани участъци са под критичните нива.Абонирайте се за YouTube канала ни от ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

Даниел Иванов - Аоияма завърши с отрицателен баланс турнира в Токио
Днес завърши Големият януарски турнир по сумо, който се проведе в столицата на Япония - Токио. В ... прочети още »
Нови случаи на африканска чума по дивите свине в Елхово
Цели 142 диви прасета, носители на вируса на Африканска чума по свинете (АЧС), са отчетени са по-малко от 10 ... прочети още »
Разкриха кражба за над милион в Ямбол
По искане на Районна прокуратура – Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Л ... прочети още »
Официална информация от ОДМВР- Ямбол по повод катастрофата със загинал водач край Гранитово
На 21 януари към 18:20 ч. в РУ – Елхово е получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествия ... прочети още »
Граничари арестуваха трима мигранти, укрити в камион на ГКПП "Лесово"
Граничари арестуваха трима мигранти, укрити в камион на ГКПП "Лесово", съобщиха от МВР. Задържането било в 2.30 ... прочети още »