Нови случаи на африканска чума по дивите свине в Елхово

  760 | Публикувано преди 1 месец  | Общество

Цели 142 диви прасета, носители на вируса на Африканска чума по свинете (АЧС), са отчетени са по-малко от 10 дни из цялата страна. Последните три заповеди на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) са публикувани на 11, 15 и 19 януари.

За сравнение последните две заповеди отново обхващаха период от около 10 дни, но тогава вирусът бе открит в 41 прасета от дивата природа, като засегнатите области отново бяха 10.

С най-много вторични случаи на АЧС – 14, се отчитат ловните и горски стопанства в област Пазарджик – Поибрене, Пазарджик и Оборище.

Следващи в статистиката с по 9 случая са Хасковско – Маджарово, Свиленград и Тополовград, и Ямболско – Елхово. С едно по-малко са заразените прасета в Старозагорско – Казанлък и Казанлък.

В област Монтана са регистрирани 7 заразени животни в  Чипровци и Монтана. С по 5 бройки следват София – Пирдоп и Еледжик, и Бургас – Кости, Царево и Бургас.

Най-малко са случаите на чума по свинете в областите Велико Търново – Сокол (2), Сливен – Котел (1), и Габрово – Росица (1).
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
С молебен за здраве и успех ГЕРБ и СДС откриха кампанията си в област Ямбол
По станала вече традиция, в началото на кампанията за парламентарни избори, ГЕРБ и СДС водени от убеждението, ... прочети още »
Месни заговезни е - яде се месо за последно преди Великденския пост
Днес е църковният празник Неделя месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - ... прочети още »
АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия
Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че в планинските райони е възможно ... прочети още »
Днес е голямата Задушница преди Великия пост
Днес е голямата Задушница преди Великия (Великденския) пост, който през тази година започва на 15 март. В ... прочети още »
Сбърканите винетки ще могат да се коригират
Отговорността при неправилно декларирани данни за регистрационния номер на пътното превозно средство, категорията му или периода на ... прочети още »
Бързо производство срещу 57-годишен пиян шофьор на товарен автомобил
В РУ - Елхово е образувано бързо производство срещу 57-годишен мъж, седнал зад волана след употреба на ... прочети още »