Премиерът Бойко Борисов бе на инспекция на новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води в Елхово

  3 332 | Публикувано преди 3 седмици  | Общество

Премиерът Бойко Борисов инспектира пречиствателната станция в град Елхово. Заедно с него бе финансовият министър Кирил Ананиев и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Министър-председателят бе посрещнат от кмета на Община Елхово Петър Киров. “Убеден съм в качеството – всичко е построено по световен модел. Най-добрите пречиствателни станции, с най-добрите материали, които ги има в Европа, и тук ги има“, коментира от станцията премиерът. Пречиствателната станция за отпадни води на град Елхово е изцяло изградена, съоръжението използва модерна и висококачествена технология за пречистването на водите.

Кметът на Община Елхово Петър Киров сподели с премиера Борисов, че само за последната година е извършена рехабилитацията на републикански път, който преминава през град Елхово (бел.ред. – стар вход на град Елхово), а в момента тече изпълнението на втори етап от този проект, преминаващ през урбанизираната територия на града, включващ ремонт на мостовото съоръжение над река Тунджа (бел.ред. – мост на Тунджа към село Изгрев). За последната година бяха реновирани още 4 нови улици в града, а с постановление на Министерски съвет са отпуснати допълнително 1 млн. лева, който средства ще бъдат използвани за ремонт на улична мрежа в селата на Община Елхово. Кметът Киров акцентира и на санираните около 30 сгради в Елхово, от които 10 административни (Полиция, Пожарна, Гранична полиция, Етнографско-археологически музей, сградата на Община Елхово и др.) и 20 многофамилни жилищни сгради.

В разговор между Бойко Борисов и Петър Киров стана ясно, че в Елхово няма училище или детска градина, които да не са санирани. Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков сподели за предстоящия план за възстановяване и устойчивост, по който са предвидени още 1,4 млрд. лв. за саниране на жилищни сгради в страната. Община Елхово има готовност да поднови и програмата за саниране на жилищни блокове. Вече има готови проекти и подписани договори със собствениците на няколко многофамилни жилищни сгради, които са одобрени и очакват финансиране. До няколко седмици, се очаква да стартира и ремонтът на 30-километровия пътен участък между Елхово и Окоп.

Заместник-министър Нанков потвърди и за стартиращия още тази година нов проект за воден цикъл на град Елхово, който предвижда реконструкцията на 3,5 км вътрешна водопроводна мрежа и над 3 км канализационни колектори, както и за другия проект, който се изпълнява към този момент, а именно 11 км. довеждащ водопровод “Воден-Елхово” в участък от с. Златиница до основния напорен резервоар на гр. Елхово.

Кметът на Община Елхово Петър Киров сподели пред премиера Борисов, че за период от 10 години бюджета на общината се е увеличил двукратно, като от 10 млн. лева през 2011 година, за 2021 година бюджета на Община Елхово ще е на стойност 19 млн. лева, което е ръст около 90%.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
С молебен за здраве и успех ГЕРБ и СДС откриха кампанията си в област Ямбол
По станала вече традиция, в началото на кампанията за парламентарни избори, ГЕРБ и СДС водени от убеждението, ... прочети още »
Месни заговезни е - яде се месо за последно преди Великденския пост
Днес е църковният празник Неделя месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - ... прочети още »
АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия
Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че в планинските райони е възможно ... прочети още »
Днес е голямата Задушница преди Великия пост
Днес е голямата Задушница преди Великия (Великденския) пост, който през тази година започва на 15 март. В ... прочети още »
Сбърканите винетки ще могат да се коригират
Отговорността при неправилно декларирани данни за регистрационния номер на пътното превозно средство, категорията му или периода на ... прочети още »
Бързо производство срещу 57-годишен пиян шофьор на товарен автомобил
В РУ - Елхово е образувано бързо производство срещу 57-годишен мъж, седнал зад волана след употреба на ... прочети още »