Ученическият парламент на ПГ „Св. Климент Охридски“ инициира дарителска кампания за болно дете

  885 | Публикувано преди 2 седмици  | Общество

Средношколците от всички паралелки в елховската профилирана гимназия събират средства за операции на малкия Божидар, който се нуждае от лечение в САЩ  на стойност около 100 хил. лева.

Детето, Божидар Стилиянов Георгиев, е на около 3 г., 5м. и е с диагноза „ДЦП-спастична диапареза“. От 1г., 2м., когато е диагностицирано, провежда рехабилитация, но тя не подобрява състоянието на долните крайници и  придвижването се затруднява. Единствената алтернатива е операции в Америка, за да може момченцето да ходи нормално.

Историята на малкия Божидар трогва учениците от IX и XI  клас, които чрез председателите на останалите класове вече събират парични средства. Трогателният жест към болното дете е подкрепен от директора, учителите и служителите от учебното заведение, които също дават своята лепта за благородната кауза.

След приключване на кампанията паричните средства ще бъдат отчетени в Ученическия парламент и внесени в дарителската сметка на Божидар.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Месни заговезни е - яде се месо за последно преди Великденския пост
Днес е църковният празник Неделя месопустна, наричан още Месни заговезни. Месни заговезни е винаги в неделя - ... прочети още »
АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия
Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че в планинските райони е възможно ... прочети още »
Днес е голямата Задушница преди Великия пост
Днес е голямата Задушница преди Великия (Великденския) пост, който през тази година започва на 15 март. В ... прочети още »
Сбърканите винетки ще могат да се коригират
Отговорността при неправилно декларирани данни за регистрационния номер на пътното превозно средство, категорията му или периода на ... прочети още »
Бързо производство срещу 57-годишен пиян шофьор на товарен автомобил
В РУ - Елхово е образувано бързо производство срещу 57-годишен мъж, седнал зад волана след употреба на ... прочети още »
Как ще гласуваме, ако на 4 април сме под карантина
Централната избирателна комисия взе решение как ще гласуват хората, които към датата на парламентарните избори (4 април) ... прочети още »