Ученическият парламент на ПГ „Св. Климент Охридски“ инициира дарителска кампания за болно дете

  964 | Публикувано преди 2 месеца  | Общество

Средношколците от всички паралелки в елховската профилирана гимназия събират средства за операции на малкия Божидар, който се нуждае от лечение в САЩ  на стойност около 100 хил. лева.

Детето, Божидар Стилиянов Георгиев, е на около 3 г., 5м. и е с диагноза „ДЦП-спастична диапареза“. От 1г., 2м., когато е диагностицирано, провежда рехабилитация, но тя не подобрява състоянието на долните крайници и  придвижването се затруднява. Единствената алтернатива е операции в Америка, за да може момченцето да ходи нормално.

Историята на малкия Божидар трогва учениците от IX и XI  клас, които чрез председателите на останалите класове вече събират парични средства. Трогателният жест към болното дете е подкрепен от директора, учителите и служителите от учебното заведение, които също дават своята лепта за благородната кауза.

След приключване на кампанията паричните средства ще бъдат отчетени в Ученическия парламент и внесени в дарителската сметка на Божидар.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово
Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към ... прочети още »
Православната църква почита паметта на Свети Мартин
На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа ... прочети още »
Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол
Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в ... прочети още »
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово
На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически ... прочети още »
Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата
На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни ... прочети още »
Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи
„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името ... прочети още »