Ученик програмист от ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово е предложен за участие в националната олимпиада по ИТ

  1 177 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

На областния кръг на олимпиадата по Информационни технологии възпитаникът на

Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово Георги Иванов от Xа клас защити успешно своя проект „ e-Library Manager“.

Компетентно жури, определено със Заповед на Началника на РИО-Ямбол, оцени с  98 точки от възможните 100 точки Приложение за библиотеки, демонстрирано от десетокласника чрез блестяща презентация. Георги беше класиран и с продукта ще участва за националния кръг на олимпиадата по ИТ.

Програмата, която ученикът е създал е полезна, практична и удобна за ползване от библиотекари и от читатели, създадена с цел да улесни работата в библиотеките, която традиционно е трудоемка и времеотнемаща, и да я дигитализира. Улеснява читателите при регистрацията им в библиотека и при напомнянето за забавени книги. Приложението е достъпно за компютър и лаптоп. Въведеният софтуер спомага и за увеличаването на дяла на младите хора читатели.

Директорът на гимназията, г-жа Йовка Драгоева, отправи поздрави към изявения ученик и към ръководителя му ст. учител по информатика и ИТ – Петя Димитрова за постигнатия висок резултат и пожела успешност в националната надпревара.

 
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово
Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към ... прочети още »
Православната църква почита паметта на Свети Мартин
На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа ... прочети още »
Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол
Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в ... прочети още »
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово
На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически ... прочети още »
Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата
На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни ... прочети още »
Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи
„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името ... прочети още »