Стартира предоставянето на грижа в домашна среда по новата социална услуга „Асистентска подкрепа“

  396 | Публикувано преди 2 седмици  | Общество

В изпълнение на Закона за социалните услуги в Община Елхово от 01.04.2021 г. в социалната услуга „Асистентска подкрепа“ са назначени първите 16 лица на длъжност „социален асистент“. При подписване на трудовите договори социалните асистенти бяха запознати с възможностите предоставени от новата социална услуга и очакванията при  нейното реализиране.  В десет от населените места на територията на общината назначените социални асистенти ще предоставят безплатна ежедневна почасова грижа и подкрепа в домашна среда на общо 49 потребители, от които 2 лица с трайни увреждания с определена чужда помощ и 47 лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност. Финансирането за реализиране на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ е осигурено със средства от държавния бюджет, като в Община Елхово се предвижда до края на 2021 г. да бъдат обхванати общо 51 потребители от целевите групи.

Към настоящия момент всички одобрени кандидати за потребители на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ подали необходимите документи през февруари 2021 г. са обхванати, като продължава приема на документи от кандидати за потребители, желаещи да ползват социалната услуга „Асистентска подкрепа“, в изпълнение на Закона за социалните услуги.

Допълнителна информация и документи по образец за социалната услуга „Асистентска подкрепа“ са публикувани на официалната интернет страница на Община Елхово на адрес: www.elhovo.bg и на тел. 0478/88022 – Служба „Социални дейности“.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово
Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към ... прочети още »
Православната църква почита паметта на Свети Мартин
На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа ... прочети още »
Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол
Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в ... прочети още »
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово
На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически ... прочети още »
Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата
На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни ... прочети още »
Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи
„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името ... прочети още »