По-леки противоепидемични мерки от днес

  553 | Публикувано преди 2 седмици  | Общество

От днес 1 април разхлабват противоепидемични мерки. Отново ще заработят заведенията, фитнесите и театрите. Врати ще отворят й големите нехранителни магазини. Разхлабването на мерките срещу коронавирусът идва след заповед на Министърът на здравеопазването, според разпореждането От 1 април магазините за нехранителни стоки с площ над 300 кв. м. също ще могат да работят с клиенти, но само на откритите си площи. От началото на април освен в театрите се допускат посещенията и в кина, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления, но само при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за танцовите и музикалните школи.

Спортните центрове също отварят от 1 април. Това са фитнес центрове, спортните зали, клубове и плувните басейни при използване на не повече от 30% от капацитета им и при спазване на физическа дистанция от най-малко един метър и половина. Посещенията в заведенията за хранене се допускат само в откритите им площи, при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключение правят дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете и нощните заведения, които остават затворени до края на април. Децата ще се завърнат в детските градини от 5-ти април, а учениците ще се върнат в класната стая от 12-ти. От тогава се допускат и груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово
Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към ... прочети още »
Православната църква почита паметта на Свети Мартин
На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа ... прочети още »
Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол
Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в ... прочети още »
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово
На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически ... прочети още »
Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата
На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни ... прочети още »
Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи
„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името ... прочети още »