Снежана Делчева: Образованието остава наш приоритет и в следващите години

  408 | Публикувано преди 2 седмици  | Общество


Защо реши да станеш кандидат за народен представител, от листата на ГЕРБ-СДС?

Аз съм млад, инициативен човек и имам много енергия за работа. Аз съм от хората, които смятат, че е нужно да поемаме лична отговорност и сами да се борим за онова, което искаме, било то за собствения си живот или за града, или държавата, в които живеем. Това беше причината да стана общински съветник в ОбС Елхово, това е и причината да съм кандидат за народен представител. Колкото до въпроса, защо от листата на ГЕРБ-СДС – защото това е отборът, който показва, че знае как да работи в интерес на по-доброто бъдеще на хората.

Каква е визията ти за развитието на образованието и културата, тъй като твоята професия е свързана и с двете?
Изключително съм щастлива, че през последните години Правителството на ГЕРБ направи толкова много за образованието. Виждаме какво се случва – обновяват се училищни бази, заплатите на учителите растат, вече има и много млади хора, запалени по нашата професия заради страхотните условия на труд, заплащането и т.н. И през следващите години фокусът няма да се измести много от образованието, то, наред с културата, ще продължат да са стратегически приоритети на управлението. Вярвам, че през идния период, културата ще бъде изкарана на преден план и ще видим и при нея същия подем, както в образованието.

Кое е най-важното, след като е начертана визията за развитие на даден ресор?
Знаете ли, много е важно хората, които управляват да познават „машината“ и как работи тя. Някои, от политическите опоненти на ГЕРБ много смело говорят за това как и какво трябва да се случи, но реално не знаят пътя, по който трябва да се мине, за да се реализират идеите. Това е много важно, да знаеш как функционира държавата, какво може и какво не, какви цели да си поставяш и как да ги изпълниш.

Също така смятам, че личното отношение е изключително важно. Например за мен, като педагог, образованието е страшно близка и „свидна“ тема, ако мога така да се изразя. Аз се интересувам и вълнувам от случващото се в образованието.

Ти си от Елхово, какво не знаят хората, които не живеят в Елхово за града?

Чарът на малкия град може би е непонятен за някои хора. За мен, обаче, Елхово е любимото ми място, моето кътче. Именно затова искам моето дете, младите хора, да остават в Елхово, да имат условия да работят и да се развиват там. Смятам, че през последните години Елхово има бързо развитие и трябва да продължим заедно напред, ръка за ръка Община и Държава.

Може би не знаете за Елхово, че ако поживеете малко при нас, със сигурност ще искате да останете!

А какво не знаем за теб?
Че съм по-силна, отколкото изглеждам… Че много обичам да пея… И че имам много хъс и амбиция за работа!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово
Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към ... прочети още »
Православната църква почита паметта на Свети Мартин
На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа ... прочети още »
Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол
Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в ... прочети още »
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово
На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически ... прочети още »
Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата
На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни ... прочети още »
Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи
„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името ... прочети още »