Община Елхово стартира процедура за подбор на персонал и заявления за кандидат-потребители по проект „Патронажна грижа +”

  715 | Публикувано преди 1 седмица  | Общество

Община Елхово започна реализацията на проект ,,Патронажна грижа +“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 год.

По проекта ще бъде осигурена подкрепа на възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности във връзка с разпространението на Covid-19.

Патронажна грижа ще получават лица на възраст над 65 години, които са с ограничени възможности или в невъзможност за самообслужване, хора с валидно експертно решение на ТЕЛК, възрастни над 54 г., други уязвими групи, нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи, включително хора поставени под карантина във връзка с Covid-19.

Ще им бъдат осигурени почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги, психологическа подкрепа, консултиране, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост и лекарства, заплащане на битови сметки и неотложни административни и битови услуги.

Предоставянето на почасови мобилни услуги в домашна среда, ще се осъществява от 8 домашни санитари, социален работник, медицински специалист и психолог.

По повод това Община Елхово стартира набиране на документи за подбор на персонал по проект „Патронажна грижа + в Община Елхово”. По проекта ще бъдат назначени 5 лица на длъжност домашен помощник и едно медицинско лице. Допустимо е персоналът да са лица, придобили или упражняващи право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. Не съществува възрастово ограничение за наетите по проекта лица. Повече информация за необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат открити на сайта на община Елхово на адрес: https://elhovo.bg/?p=30012

Паралелно с това Община Елхово стартира и процедура за прием на заявление от кандидат-потребителите на здравно-социални услуги в рамките на проекта. Услугите, които може да получава едно лице включват медицински грижи за психичното, физическото и социално здраве- мерене на кръвно налягане, контрол върху приема на лекарства, смяна на превръзки, поставяне на инжекции и др., както и социално – битови дейности – поддържане на лична хигиена и хигиена в помещението, обитавано от потребителя, закупуване на хранителни продукти и помощ при приготвяне на храна и хранене, административна помощ и др. Повече информация за необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат открити на сайта на община Елхово на адрес: https://elhovo.bg/?p=30008
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово
Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към ... прочети още »
Православната църква почита паметта на Свети Мартин
На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа ... прочети още »
Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол
Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в ... прочети още »
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово
На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически ... прочети още »
Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата
На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни ... прочети още »
Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи
„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името ... прочети още »