Община Елхово стартира процедура за подбор на персонал и заявления за кандидат-потребители по проект „Патронажна грижа +”

  817 | Публикувано преди 1 месец  | Общество

Община Елхово започна реализацията на проект ,,Патронажна грижа +“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 год.

По проекта ще бъде осигурена подкрепа на възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности във връзка с разпространението на Covid-19.

Патронажна грижа ще получават лица на възраст над 65 години, които са с ограничени възможности или в невъзможност за самообслужване, хора с валидно експертно решение на ТЕЛК, възрастни над 54 г., други уязвими групи, нуждаещи се от краткосрочно наблюдение и здравни грижи, включително хора поставени под карантина във връзка с Covid-19.

Ще им бъдат осигурени почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги, психологическа подкрепа, консултиране, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост и лекарства, заплащане на битови сметки и неотложни административни и битови услуги.

Предоставянето на почасови мобилни услуги в домашна среда, ще се осъществява от 8 домашни санитари, социален работник, медицински специалист и психолог.

По повод това Община Елхово стартира набиране на документи за подбор на персонал по проект „Патронажна грижа + в Община Елхово”. По проекта ще бъдат назначени 5 лица на длъжност домашен помощник и едно медицинско лице. Допустимо е персоналът да са лица, придобили или упражняващи право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. Не съществува възрастово ограничение за наетите по проекта лица. Повече информация за необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат открити на сайта на община Елхово на адрес: https://elhovo.bg/?p=30012

Паралелно с това Община Елхово стартира и процедура за прием на заявление от кандидат-потребителите на здравно-социални услуги в рамките на проекта. Услугите, които може да получава едно лице включват медицински грижи за психичното, физическото и социално здраве- мерене на кръвно налягане, контрол върху приема на лекарства, смяна на превръзки, поставяне на инжекции и др., както и социално – битови дейности – поддържане на лична хигиена и хигиена в помещението, обитавано от потребителя, закупуване на хранителни продукти и помощ при приготвяне на храна и хранене, административна помощ и др. Повече информация за необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат открити на сайта на община Елхово на адрес: https://elhovo.bg/?p=30008
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Видео: Честит празник, любимо училище - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий " - гр. Елхово
Днес е светъл празник за всички славянски народи- денят, в който почитаме паметта на двамата солунски братя ... прочети още »
Отлично представяне за Георги Иванов в Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии
На 8 май 2021 г. се проведе Националният кръг на олимпиадата по ИТ, който и тази година ... прочети още »
ОФК Елхово победи Тракиец Кукорево като домакин
ОФК Елхово постигна победа с резултат 3:2 срещу Тракиец Кукорево в среща играна на стадиона в град ... прочети още »
ПГМСС “Ернесто Че Гевара” – с. Бояново ще бъде домакин на национално съвещание с директори на земеделски гимназии от страната
ПГМСС “Ернесто Че Гевара” – с. Бояново ще бъде домакин на национално съвещание с 30 директори на ... прочети още »
ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ „МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ЕЛХОВО – БОЛЯРОВО“
Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група-Елхово-Болярово“ на основание чл.26 от ЗЮЛНЦ и чл.24, ... прочети още »
Учениците от 6-и и 11-и клас се връщат в клас
В графика за ротация на класовете, от днес към учениците от 5-и, 9-и и 12-и клас, в ... прочети още »