От 19-ти април започва изплащането на годишната финансова подкрепа за хранителни продукти

Публикувано преди 3 години  |  Общество

Със средства от държавния бюджет през 2021 г. гражданите в България, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300,01 лв. до 369 лв. включително, ще получат еднократно годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв.

Помощта ще се изплаща чрез бюджета на Министерството на труда и социалната политика от териториалните поделения на Агенцията за социално подпомагане, по данни на МТСП, това са над 390 000 пенсионери в страната.

Средствата ще се изплащат от Дирекции „Социално подпомагане“ въз основа на предоставена от Националният осигурителен институт информация за хората с пенсия в посочения диапазон и начина, по който тя им се изплаща – чрез пощенска станция в страната или по лична банкова сметка. За получаването на годишната финансова подкрепа не е необходимо гражданите да подават допълнителни заявления.

Изплащането в пощенските станции ще бъде в периода от 19-ти до 26-ти април включително. В същият период сумите ще бъдат преведени и по банковите сметки на пенсионерите.
Ако гражданин не получи дължимите средства в пощенската станция, от която обикновено взима пенсията си, трябва да се обърне към дирекциите „Социално подпомагане“ по местоживеене за уточняване на актуалния му адрес. След това ще бъде включен в списъците.


Статията е публикувана на 9 април 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА