Снимки: В ДГ “Невен“ се проведе пролетен празник под мотото „Пролет животворна“

  556 | Публикувано преди 3 седмици  | Образование

В празничната атмосфера присъстваха децата от всички възрастови групи. Чрез игри, танци, стихчета и песни децата показаха много знания и умения за сезона пролет и пролетните празници и обичаи. Всички деца участваха с голям ентусиазъм и положително отношение към съпреживяване на празнична атмосфера. Целта на педагозите бе да запознаят децата, чрез празничната обстановка, с обичаите и традициите на българите. Децата да научат свързаните с празника символи и да изградят положително отношение към празничната среда.

Пролетта е един от най-красивите сезони през, който всичко в природата се пробужда за ново начало. Едни от най-очакваните пролетните празници са Лазаровден ,Цветница и Великден.

Най-големите деца от гр.“Детско царство „с учители Марина Ковачева, Петя Дикова и гр.“Слънце“ с учители Мария Узунова и Кремена Костова представиха обичая „Лазаруване“.

С красиви носии и пъстри венци на главата малките лазарки създадоха много празнично настроение и показаха, че българските традиции и обичаи не са забравени. Пресъздадоха празника и наричаха за здраве, берекет и благополучие.

Група “Детско царство изпълниха танца “Буенек“ и песента “Утре е цветна Цветница“.

Група „Слънце“ изпълниха стихотворения за Деня на Земята и песента“Малка мома цвете брала“.

Група “Приятели“ с учители Ваня Иванова и Христина Караколева, с красиви костюми малките артисти направиха драматизация по приказката “Трите пеперудки“. Изпълниха песента “Пролетна забава“ и стихотворенията “Пролет“ , “Лазарки“, “Великден“.

Група “Доброта“ с учители Даниела Стойкова и Силвия Тодорова изпълниха песента “Пчеличка“, стихотворението “Пролет“ и танц “Пролетни цветя“.
Група “Усмивка“ с учители Дияна Мартинова и Ваня Узунова изпълниха „Патешки танц „и „Виждам те, гледам те“, песните“ Лаленце се люлее“, “Чук, чук, яйчице“ и стихче за пролетта.

Група “Бърборани –сладурани“ с учители Красимира Михалева и Виктория Алексиева създадоха празнично настроение с танца “Кой направил е цветята“ и песните “Щъркел, шарен“ и „Чук, чук яйчице“ и стихотворението „Великден“.

Група “Звънче“с. Гранитово с учители Галя Кръстева и Мария Георгиева изпълниха песните „Пролетно е“ и „Врабчо весело запява“ и пролетни стихотворения.

Група “Здравец“ с. Лесово с учители Пенка Янузова и Венелина Драгоева изпълниха песни и стихчета за пролетта и пресъздадоха обичая „Лазарки“.

Празнично настроение създаваше и красивата тематична украса във всяка група. Децата участваха с голямо вълнение и ентусиазъм. Празникът бе организиран със съдействието на муз. ръководител г-жа Вълка Ангелова. Под майсторството на всички учителите се осъществи запознаване на децата с пролетните празници и обичаи и създаване на положителни емоции от преживяното.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Видео: Честит празник, любимо училище - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий " - гр. Елхово
Днес е светъл празник за всички славянски народи- денят, в който почитаме паметта на двамата солунски братя ... прочети още »
Отлично представяне за Георги Иванов в Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии
На 8 май 2021 г. се проведе Националният кръг на олимпиадата по ИТ, който и тази година ... прочети още »
ОФК Елхово победи Тракиец Кукорево като домакин
ОФК Елхово постигна победа с резултат 3:2 срещу Тракиец Кукорево в среща играна на стадиона в град ... прочети още »
ПГМСС “Ернесто Че Гевара” – с. Бояново ще бъде домакин на национално съвещание с директори на земеделски гимназии от страната
ПГМСС “Ернесто Че Гевара” – с. Бояново ще бъде домакин на национално съвещание с 30 директори на ... прочети още »
ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ „МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ЕЛХОВО – БОЛЯРОВО“
Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група-Елхово-Болярово“ на основание чл.26 от ЗЮЛНЦ и чл.24, ... прочети още »
Учениците от 6-и и 11-и клас се връщат в клас
В графика за ротация на класовете, от днес към учениците от 5-и, 9-и и 12-и клас, в ... прочети още »