Снимки: Световен ден на книгата в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – Елхово

  268 | Публикувано преди 3 седмици  | Образование

Идеята на този ден е да се насърчи четенето, защитата на интелектуалната собственост, издателската дейност и авторското право.

Един древен мъдрец твърди, че „Най-ценното на този свят е приятелството. Но има един вид приятелство, което е безценно – това е приятелството с хубавата книга. То започва от най-ранните години на човека – детството  и през целия му живот му помага да разпознава доброто и злото, красивото и грозното, истината и лъжата, разширява знанията му за света, прави го по-добър, по-силен, по-мъдър. Сочи му чистия път към правдата и щастието.”

Днес, следвайки думите на мъдреца учениците се включиха с желание и вдъхновение в различни инициативи. Най – малките възпитаници – децата от подготвителната група се пренесоха във вълшебния свят на приказките, които им бяха прочетени от четвъртокласниците. С вълнение  и артистичност учениците прочетоха любимите приказки от Братя Грим.

С любопитство и голям интерес първокласниците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – Елхово се докоснаха до света на книжките в библиотеката на училището. Те разгледаха пъстрите страници, прочетоха първите стихчета, защото вече са грамотни. Запознаха се с „Молбата на книгата“ и  научиха, че библиотеката е значимо място за четене, за получаване на информация, за общуване.

Учениците от втори клас изработиха макети на книги, на които записаха имена на любими приказки. Разказваха ги и оцветяваха герои от тях. Потопиха се  в света им, чрез своите рисунки.

С  наслада и удоволствие от четенето останаха и по-големите ученици от втори, трети и четвърти клас. С книга в ръка и добро настроение те се докоснаха до любимите си български писатели и поети, споделяха заглавия, любими цитати, книги, общуваха чрез словото и четенето един на друг, участваха в читателски щафети. Правиха „Салата от приказки“, отгатваха книга по нейния автор и  попълваха работни листи.

Децата за пореден път показаха, че обичат книгите, пазят ги и обновяват своите кътовете за четене в класните стаи.

С пъстри  рисунки на герои от любими приказки и книги бе украсено фоайето на училището.

Инициативата „Сподели радостта от четенето!” постигна своята цел повече деца да посегнат към книгата, с която да „пътуват” в други светове, в друго време, с разностранни и любими герои.

Този ден по традиция в училище се превърна в извор на вдъхновение децата и учениците да четат заедно, да обменят мнения и препоръки за книги, да общуват чрез хубавата книга през времето и пространството. Това е предизвикателство към жаждата за знания на любознателните ни деца.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Видео: Честит празник, любимо училище - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий " - гр. Елхово
Днес е светъл празник за всички славянски народи- денят, в който почитаме паметта на двамата солунски братя ... прочети още »
Отлично представяне за Георги Иванов в Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии
На 8 май 2021 г. се проведе Националният кръг на олимпиадата по ИТ, който и тази година ... прочети още »
ОФК Елхово победи Тракиец Кукорево като домакин
ОФК Елхово постигна победа с резултат 3:2 срещу Тракиец Кукорево в среща играна на стадиона в град ... прочети още »
ПГМСС “Ернесто Че Гевара” – с. Бояново ще бъде домакин на национално съвещание с директори на земеделски гимназии от страната
ПГМСС “Ернесто Че Гевара” – с. Бояново ще бъде домакин на национално съвещание с 30 директори на ... прочети още »
ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ „МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ЕЛХОВО – БОЛЯРОВО“
Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група-Елхово-Болярово“ на основание чл.26 от ЗЮЛНЦ и чл.24, ... прочети още »
Учениците от 6-и и 11-и клас се връщат в клас
В графика за ротация на класовете, от днес към учениците от 5-и, 9-и и 12-и клас, в ... прочети още »