Снимки: Обучения 2021 г. в НТС – Елхово

Публикувано преди 3 години  |  Образование

В НТС-Елхово завършиха предвидените за началото на 2021 г. обучения по отделни професии и специалности търсени на пазара на труда в Община Елхово и региона.

В края на месец април 2021 г. завърши обучението на група за Домашни помощници финансирани по проект на Община Елхово за Патронажна грижа на възрастни и хора с увреждания. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и съфинансиране от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Чрез проекта се осигурява патронажна грижа на хора с увреждания и възрастни с почасови здравно-социални услуги в домашна среда. Обучението бе за 6 лица, 5 за домашни помощници и една за медицински специалист ангажирани с предоставяне на патронажни грижи. От началото на месец май обучаваните са разпределени към нуждаещите се за патронажна грижа, което е втория етап на проекта.

Обучението бе по учебна програма на НТС съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Оперативната програма. Лекторите в курса Мариана Милева, Мария Василева и Мария Терзиева на професионално ниво и при висок интерес проведоха обучението. По темите бяха използвани презентации, казуси и тестове при отделните модули. Курсът завърши с окончателен тест за проверка на придобитите знания при предоставяне на патронажните грижи за възрастни и хора с увреждания.

През периода при спазване на епидемичните изисквания завършиха курсовете за електро и мотокари, маникюр, компютърни обучения, гримиране, ел. безопасност-за квалификационна група. В момента се обучават за Готвачи група от ученици и възрастни от Община Болярово. Обученията по тези специалности станаха редовни и са добра възможност за реализация по фирми в Общината, региона и чужбина. Получената правоспособност се признава и в страните от Европейския съюз.

В момента има записвания за Готвачи, Фризьори, Маникюристи, Гримиране, Заваряване, Електро и мотокаристи, за Езикови и Компютърни обучения. Цялата гама от професии и специалности е повече от 40. Издават се държавни документи за правоспособност, важащи и за страните в Европейския съюз.

В галерията са показани моменти от последните обучения.


Статията е публикувана на 1 юни 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА