Снимки: Обучения 2021 г. в НТС – Елхово

  685 | Публикувано преди 2 седмици  | Образование

В НТС-Елхово завършиха предвидените за началото на 2021 г. обучения по отделни професии и специалности търсени на пазара на труда в Община Елхово и региона.

В края на месец април 2021 г. завърши обучението на група за Домашни помощници финансирани по проект на Община Елхово за Патронажна грижа на възрастни и хора с увреждания. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и съфинансиране от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Чрез проекта се осигурява патронажна грижа на хора с увреждания и възрастни с почасови здравно-социални услуги в домашна среда. Обучението бе за 6 лица, 5 за домашни помощници и една за медицински специалист ангажирани с предоставяне на патронажни грижи. От началото на месец май обучаваните са разпределени към нуждаещите се за патронажна грижа, което е втория етап на проекта.

Обучението бе по учебна програма на НТС съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Оперативната програма. Лекторите в курса Мариана Милева, Мария Василева и Мария Терзиева на професионално ниво и при висок интерес проведоха обучението. По темите бяха използвани презентации, казуси и тестове при отделните модули. Курсът завърши с окончателен тест за проверка на придобитите знания при предоставяне на патронажните грижи за възрастни и хора с увреждания.

През периода при спазване на епидемичните изисквания завършиха курсовете за електро и мотокари, маникюр, компютърни обучения, гримиране, ел. безопасност-за квалификационна група. В момента се обучават за Готвачи група от ученици и възрастни от Община Болярово. Обученията по тези специалности станаха редовни и са добра възможност за реализация по фирми в Общината, региона и чужбина. Получената правоспособност се признава и в страните от Европейския съюз.

В момента има записвания за Готвачи, Фризьори, Маникюристи, Гримиране, Заваряване, Електро и мотокаристи, за Езикови и Компютърни обучения. Цялата гама от професии и специалности е повече от 40. Издават се държавни документи за правоспособност, важащи и за страните в Европейския съюз.

В галерията са показани моменти от последните обучения.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и литература в VII клас
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и ... прочети още »
Предупреждение от първа степен за област Ямбол за интензивни валежи и гръмотевични бури
Днес над източните райони облачността ще остане значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Издадено е ... прочети още »
Без маски за работни колективи до 7 души, ако всички са ваксинирани или преболедували
Министърът на здравеопазването издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне ... прочети още »
Общински детски комплекс Елхово обяви лятна ваканционна програма за деца от община Елхово
Краят на учебната година за учениците от начален и прогимназиален етап практически вече настъпи, но въпреки това ... прочети още »
Ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово спечелиха купи и медали от националното състезание „Аз зная английски език“
Учениците от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, участвали през месец май в последния - ... прочети още »
Много награди от трети финален кръг на националното състезание „Аз зная английски език“ за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово за пореден път показаха любовта си към изучаването ... прочети още »