Снимки: Елхово почете паметта на Ботев, както и на загиналите за свободата на България с тържествена церемония

  1 283 | Публикувано преди 2 седмици  | Общество

Тържественото честване на деня на Ботев и на загиналите за свободата на отечеството започна с панихида в памет на Ботев и загиналите за свободата. На 2 юни отново свеждаме глави пред подвига на всички, които са положили костите си за България. Може би, никъде по света няма подобен ритуал, под ничии други небеса не застава в мълчалив поклон цял един народ.

2 юни е наша гордост, наше достояние, ден на размисъл и действие. На този ден свеждаме глава и с дълбок поклон отдаваме почит и признание към всички, жертвали се за свободата на родината ни. С минута мълчание и свеждане на глави в Елхово бе почетена паметта на хилядите знайни и незнайни герои, паднали за свободата и независимостта на отечеството. Венци пред паметника на Незнайния войн в град Елхово, в знак на заслужена признателност бяха поднесени от представители на различни институции, партии, сдружения, училища и детски градини от град Елхово. Тържествената церемония завърши под звуците на химна на Република България.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и литература в VII клас
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и ... прочети още »
Предупреждение от първа степен за област Ямбол за интензивни валежи и гръмотевични бури
Днес над източните райони облачността ще остане значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Издадено е ... прочети още »
Без маски за работни колективи до 7 души, ако всички са ваксинирани или преболедували
Министърът на здравеопазването издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне ... прочети още »
Общински детски комплекс Елхово обяви лятна ваканционна програма за деца от община Елхово
Краят на учебната година за учениците от начален и прогимназиален етап практически вече настъпи, но въпреки това ... прочети още »
Ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово спечелиха купи и медали от националното състезание „Аз зная английски език“
Учениците от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, участвали през месец май в последния - ... прочети още »
Много награди от трети финален кръг на националното състезание „Аз зная английски език“ за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово за пореден път показаха любовта си към изучаването ... прочети още »