Снимки: Всички първокласници от двете основни училища в Елхово с първо посещение в библиотеката

  797 | Публикувано преди 2 седмици  | Образование

В традиция се превърна посещението на всички първокласници от двете основни училища в града ни. В два поредни дни наши гости бяха I a и I б клас от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” с класни ръководители Диана Камбурова и Мима Бичева, както и възпитаниците на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – Iа и I б с класни ръководители Мария Кичукова и Антоанета Дженкова.

С помощта на библиотекарите децата се запознават с правилата и начина на записване в библиотеката, научават се да търсят сами и да съхраняват правилно книжките. Изключителен интерес у децата предизвика верижното четене на известна българска приказка.

Децата са изключително любознателни, любопитни и търсещи нови знания. С гордост демонстрират наученото през годината, радват се, че вече могат да четат. С интерес разгледаха богатия фонд от красиво илюстрираната детска литература, портрети на известни български писатели, с които разполага детския отдел.

В помощ на учителите библиотекарите подготвиха и подариха на всяко дете красив и цветен лист съдържащ молбата на книгата и препоръчителния списък с книжки за четене за втори клас.
Първокласниците се разходиха из сградата на читалището – качиха се на сцената, запознаха се с читалищната самодейност, с предлаганите форми, школи и състави.

Читалищната библиотека се старае да организира и реализира различни културни и образователни прояви за децата от най – ранна възраст, с желанието да предизвика интереса на малчуганите към книгата и четенето, да ги мотивира да четат и да се развиват като пълноценни личности, черпейки идеи, знания и вдъхновение от книгите. Библиотеката работи активно с всички училища в града за приобщаването на подрастващите към света на книгите, за създаване на навици за четене.

С тези посещения се постави и началото на надпреварата за „Най – четящ ” клас за 2021г. Предстои началото на летните занимания в библиотеката.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и литература в VII клас
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и ... прочети още »
Предупреждение от първа степен за област Ямбол за интензивни валежи и гръмотевични бури
Днес над източните райони облачността ще остане значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Издадено е ... прочети още »
Без маски за работни колективи до 7 души, ако всички са ваксинирани или преболедували
Министърът на здравеопазването издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне ... прочети още »
Общински детски комплекс Елхово обяви лятна ваканционна програма за деца от община Елхово
Краят на учебната година за учениците от начален и прогимназиален етап практически вече настъпи, но въпреки това ... прочети още »
Ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово спечелиха купи и медали от националното състезание „Аз зная английски език“
Учениците от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, участвали през месец май в последния - ... прочети още »
Много награди от трети финален кръг на националното състезание „Аз зная английски език“ за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово за пореден път показаха любовта си към изучаването ... прочети още »