Снимки: Всички първокласници от двете основни училища в Елхово с първо посещение в библиотеката

  859 | Публикувано преди 2 месеца  | Образование

В традиция се превърна посещението на всички първокласници от двете основни училища в града ни. В два поредни дни наши гости бяха I a и I б клас от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” с класни ръководители Диана Камбурова и Мима Бичева, както и възпитаниците на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – Iа и I б с класни ръководители Мария Кичукова и Антоанета Дженкова.

С помощта на библиотекарите децата се запознават с правилата и начина на записване в библиотеката, научават се да търсят сами и да съхраняват правилно книжките. Изключителен интерес у децата предизвика верижното четене на известна българска приказка.

Децата са изключително любознателни, любопитни и търсещи нови знания. С гордост демонстрират наученото през годината, радват се, че вече могат да четат. С интерес разгледаха богатия фонд от красиво илюстрираната детска литература, портрети на известни български писатели, с които разполага детския отдел.

В помощ на учителите библиотекарите подготвиха и подариха на всяко дете красив и цветен лист съдържащ молбата на книгата и препоръчителния списък с книжки за четене за втори клас.
Първокласниците се разходиха из сградата на читалището – качиха се на сцената, запознаха се с читалищната самодейност, с предлаганите форми, школи и състави.

Читалищната библиотека се старае да организира и реализира различни културни и образователни прояви за децата от най – ранна възраст, с желанието да предизвика интереса на малчуганите към книгата и четенето, да ги мотивира да четат и да се развиват като пълноценни личности, черпейки идеи, знания и вдъхновение от книгите. Библиотеката работи активно с всички училища в града за приобщаването на подрастващите към света на книгите, за създаване на навици за четене.

С тези посещения се постави и началото на надпреварата за „Най – четящ ” клас за 2021г. Предстои началото на летните занимания в библиотеката.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Днес празнуват едни от най-благородните имена
На 27 юли Православната църква почита Свети великомъченик Панталеймон, познат сред народа като Пантелей пътник. На този ... прочети още »
193 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие, 73 са излекувани
193 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие. От тях 91 са установени ... прочети още »
Живко Иванов остава втори във временното класиране след стартовете на европейския шампионат по супермото в Чехия
Трето и пето място записаха българите Радостин Михайлов и Живко Иванов в стартовете от 3-ия кръг на ... прочети още »
Седмицата започва с високи температури над цялата страна
Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология за ... прочети още »
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 училища
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 одобрени училища по Националната програма ... прочети още »
Средният добив от пшеница в област Ямбол по-добър от 2020 год.
В Ямболска област средният добив от пшеницата е 617 килограма при ожънати 145 000 декара от засети ... прочети още »