Снимки: Високи отличия за деца от НЧ „Развитие – 1893”

  859 | Публикувано преди 5 месеца  | Общество

През месец май 2021 г. се проведе ученическият фестивал „С песните на Европа” Ямбол – 2021. Фестивалът се провежда и организира от читалище “Зора” – град Ямбол, като в него участват индивидуални и групови изпълнители, разделени в няколко възрастови групи. “С песните на Европа” е естествен приемник на ученическия фестивал “Песни России”. Участниците пяха на различни европейски езици, включително и български.

Комисия в състав: Председател – Цветомира Гицова  и членове: Елена Иванова и Божидара Божилова оцени високо изпълненията на индивидуалните участници и вокалната група към читалище „Развитие”  с вокален педагог Елена Иванова.

При индивидуалните изпълнители, във втора възрастова група, Пресияна Димитрова спечели втора награда.  Наградите за елховските участници продължават с вокална група „Вдъхновение” – момичетата си завоюваха престижното първо  място в четвърта възрастова група. Изключително впечатление направиха изпълненията на нашите деца и журито не скри възхищението си от певческите им възможности и ги оцени достойно.

Читалищните възпитаници участват ежегодно в тези конкурси и винаги се завръщат с награди. Упоритостта, постоянството и огромното желание, които проявяват момичетата и техният ръководител, не остават незабелязани от специалистите.Статията е публикувана на 10 юни 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Бронзов медал за елховския борец Иван Чавдаров от международен турнир по борба
Иван Чавдаров от Елхово спечели бронзов медал на международния турнир "Стоте войводи" в Сливен. Това е равносметката ... прочети още »
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »