Снимки: ПГ „Св. Климент Охридски“ връчи дипломите на юбилейния випуск 2021 година

  1 438 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

На 17 юни абитуриентите от випуск 2021 на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ за последен път излязоха от своето училище, за да поемат пътя към университетите в страната и да покоряват своите лични и професионални върхове. Тържественият момент беше споделен с класните ръководители Стоянка Янева , Маринка Стоева и с директора на учебното заведение Йовка Драгоева.

С много добро представяне на Държавните зрелостни изпити по всички предмети завършва учебната година за XII клас. Резултатите са плод на дългогодишна работа от страна на учители, ученици и родители. 19 ученици от дипломиралите се завършват средното си образование с успех над 5,50. Зрелостниците с най-висок успех по време на 5-годишната си подготовка са от XII-a клас: Грета Стоянова – Отличен 6,00; Габриела Колева – 5,96; Габриела Стоянова – 5,95. От XII-б клас :Габриела Атанасова – 5,76 и Тодор Иванов – 5,57.

На връчването на дипломите, първите трима бяха наградени от Директора с плакет, изобразяващ лика на Св. Климент Охридски – за отличен успех и цялостна дейност по издигане авторитета и престижа на гимназията. Госпожа Драгоева пожела на дипломантите всеотдайност, амбициозност и в приноса им за изграждането на един по-добър свят. Отправяйки призив към младите хора да не забравят уроците и напътствията на своите учители, да вървят смело по пътя си и да защитават с чест името на училищния патрон, тя акцентира на високата мотивация, упорития труд и целеустремеността, които са ключът към всякакви постижения.

Успешна кандидатстудентска кампания и пълноценна реализация в живота, зрелостници!

Направените снимки запечатаха този тържествен момент.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Днес празнуват едни от най-благородните имена
На 27 юли Православната църква почита Свети великомъченик Панталеймон, познат сред народа като Пантелей пътник. На този ... прочети още »
193 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие, 73 са излекувани
193 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие. От тях 91 са установени ... прочети още »
Живко Иванов остава втори във временното класиране след стартовете на европейския шампионат по супермото в Чехия
Трето и пето място записаха българите Радостин Михайлов и Живко Иванов в стартовете от 3-ия кръг на ... прочети още »
Седмицата започва с високи температури над цялата страна
Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология за ... прочети още »
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 училища
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 одобрени училища по Националната програма ... прочети още »
Средният добив от пшеница в област Ямбол по-добър от 2020 год.
В Ямболска област средният добив от пшеницата е 617 килограма при ожънати 145 000 декара от засети ... прочети още »