Снимки: ПГ „Св. Климент Охридски“ връчи дипломите на юбилейния випуск 2021 година

Публикувано преди 3 години  |  Образование

На 17 юни абитуриентите от випуск 2021 на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ за последен път излязоха от своето училище, за да поемат пътя към университетите в страната и да покоряват своите лични и професионални върхове. Тържественият момент беше споделен с класните ръководители Стоянка Янева , Маринка Стоева и с директора на учебното заведение Йовка Драгоева.

С много добро представяне на Държавните зрелостни изпити по всички предмети завършва учебната година за XII клас. Резултатите са плод на дългогодишна работа от страна на учители, ученици и родители. 19 ученици от дипломиралите се завършват средното си образование с успех над 5,50. Зрелостниците с най-висок успех по време на 5-годишната си подготовка са от XII-a клас: Грета Стоянова – Отличен 6,00; Габриела Колева – 5,96; Габриела Стоянова – 5,95. От XII-б клас :Габриела Атанасова – 5,76 и Тодор Иванов – 5,57.

На връчването на дипломите, първите трима бяха наградени от Директора с плакет, изобразяващ лика на Св. Климент Охридски – за отличен успех и цялостна дейност по издигане авторитета и престижа на гимназията. Госпожа Драгоева пожела на дипломантите всеотдайност, амбициозност и в приноса им за изграждането на един по-добър свят. Отправяйки призив към младите хора да не забравят уроците и напътствията на своите учители, да вървят смело по пътя си и да защитават с чест името на училищния патрон, тя акцентира на високата мотивация, упорития труд и целеустремеността, които са ключът към всякакви постижения.

Успешна кандидатстудентска кампания и пълноценна реализация в живота, зрелостници!

Направените снимки запечатаха този тържествен момент.


Статията е публикувана на 18 юни 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА