Детска градина „Надежда“ спечели финансиране  на проект „Да играем на открито и да бъдем по-здрави“ към  ПУДООС, МОСВ

Публикувано преди 3 години  |  Образование

Детска градина „Надежда“, град Елхово, спечели финансиране на свой проект, с който ще се реализират дейности в полза на децата, от  филиалната група в село Бояново. Ще се  монтират съоръжения за игра върху специална настилка, в двора на детската градина в Бояново – двуместна люлка, клатушка, конче и въртележка. Ще се почисти площадката за игра, ще се поставят кошове за отпадъци. Ще се монтира и пейка.

Във филиалната група от село Бояново се отглеждат и обучават 18  деца от различни възрастови групи. Учители там са  Радостина Недева и Христина Иванова. Помощник-възпитатели, които съвместяват длъжността с длъжност домакин и готвач са Христина Тодорова и Николинка Вълкова. Пътуваща от град Елхово е учителката Христина Иванова, останалите са хора от Бояново. Дворът има нужда от обновяване, изрязани са старите, метални съоръжения за игра и на практика децата играят с топки, обръчи и игри, които учителите организират.

Новите съоръжения ще подобрят средата за пребиваване и игри на открито, за децата от филиалната група. Ще се обнови съществуващия пясъчник и подрежат храстите около площадката. Всичко това ще направи детската градина привлекателно и желано място за игри и образователни занимания.


Статията е публикувана на 23 юни 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА