Детска градина „Надежда“ спечели финансиране  на проект „Да играем на открито и да бъдем по-здрави“ към  ПУДООС, МОСВ

  657 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

Детска градина „Надежда“, град Елхово, спечели финансиране на свой проект, с който ще се реализират дейности в полза на децата, от  филиалната група в село Бояново. Ще се  монтират съоръжения за игра върху специална настилка, в двора на детската градина в Бояново – двуместна люлка, клатушка, конче и въртележка. Ще се почисти площадката за игра, ще се поставят кошове за отпадъци. Ще се монтира и пейка.

Във филиалната група от село Бояново се отглеждат и обучават 18  деца от различни възрастови групи. Учители там са  Радостина Недева и Христина Иванова. Помощник-възпитатели, които съвместяват длъжността с длъжност домакин и готвач са Христина Тодорова и Николинка Вълкова. Пътуваща от град Елхово е учителката Христина Иванова, останалите са хора от Бояново. Дворът има нужда от обновяване, изрязани са старите, метални съоръжения за игра и на практика децата играят с топки, обръчи и игри, които учителите организират.

Новите съоръжения ще подобрят средата за пребиваване и игри на открито, за децата от филиалната група. Ще се обнови съществуващия пясъчник и подрежат храстите около площадката. Всичко това ще направи детската градина привлекателно и желано място за игри и образователни занимания.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Днес празнуват едни от най-благородните имена
На 27 юли Православната църква почита Свети великомъченик Панталеймон, познат сред народа като Пантелей пътник. На този ... прочети още »
193 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие, 73 са излекувани
193 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие. От тях 91 са установени ... прочети още »
Живко Иванов остава втори във временното класиране след стартовете на европейския шампионат по супермото в Чехия
Трето и пето място записаха българите Радостин Михайлов и Живко Иванов в стартовете от 3-ия кръг на ... прочети още »
Седмицата започва с високи температури над цялата страна
Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология за ... прочети още »
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 училища
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 одобрени училища по Националната програма ... прочети още »
Средният добив от пшеница в област Ямбол по-добър от 2020 год.
В Ямболска област средният добив от пшеницата е 617 килограма при ожънати 145 000 декара от засети ... прочети още »