ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово е на трето място в страната по резултати на НВО за 10 клас

Публикувано преди 3 години  |  Образование

Днес Министерство на образованието и науката публикува резултатите по БЕЛ и Математика на десетокласниците от първото национално външно оценяване, което се проведе миналата седмица. Средният резултат по БЕЛ е 22,50 точки от максимум 50 точки. Успехът по математика е по-нисък – средно 13,84 отново при максимум от 50 точки.

Училищата с най-високи резултати и по двата предмета са предимно математически и езикови гимназии от големите градове – София, Бургас, Пловдив, Варна, Русе. Място сред тях по математика са намерили също ПГ „Св. Климент Охридски“ в Елхово. Задачите по математика проверяваха усвоените знания и придобитите умения за разбиране на понятия, прилагане на математически свойства и теореми и др.

На националното външно оценяване по математика на първо място са десетокласниците от СМГ, като на него са се явили 164-има ученици от десети клас, имащи среден успех 45,59. На второ място са 185-те десетокласници от МГ „Д-р Петър Берон“ във Варна, постигнали среден успех 42,16 по математика. След тях на трета позиция са 50-те ученици от Профилираната гимназия „Св. Климент Охридски“ в Елхово, със среден резултат 37,37. На четвърто място са 159-те десетокласници от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас, постигнали среден успех 36,79. След тях се нареждат 194 ученици в десети от 91-ва Немска езикова гимназия в София, със среден успех 35,67.

Тези резултати са отличен атестат за работата на ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово, както и за преподавателския колектив подготвящ учениците във вековната гимназия в град Елхово.


Статията е публикувана на 25 юни 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА