ПГ “Св. Климент Охридски” – Елхово е на трето място в страната по резултати на НВО за 10 клас

  1 588 | Публикувано преди 1 месец  | Образование

Днес Министерство на образованието и науката публикува резултатите по БЕЛ и Математика на десетокласниците от първото национално външно оценяване, което се проведе миналата седмица. Средният резултат по БЕЛ е 22,50 точки от максимум 50 точки. Успехът по математика е по-нисък – средно 13,84 отново при максимум от 50 точки.

Училищата с най-високи резултати и по двата предмета са предимно математически и езикови гимназии от големите градове – София, Бургас, Пловдив, Варна, Русе. Място сред тях по математика са намерили също ПГ „Св. Климент Охридски“ в Елхово. Задачите по математика проверяваха усвоените знания и придобитите умения за разбиране на понятия, прилагане на математически свойства и теореми и др.

На националното външно оценяване по математика на първо място са десетокласниците от СМГ, като на него са се явили 164-има ученици от десети клас, имащи среден успех 45,59. На второ място са 185-те десетокласници от МГ “Д-р Петър Берон” във Варна, постигнали среден успех 42,16 по математика. След тях на трета позиция са 50-те ученици от Профилираната гимназия “Св. Климент Охридски” в Елхово, със среден резултат 37,37. На четвърто място са 159-те десетокласници от ППМГ “Акад. Никола Обрешков” в Бургас, постигнали среден успех 36,79. След тях се нареждат 194 ученици в десети от 91-ва Немска езикова гимназия в София, със среден успех 35,67.

Тези резултати са отличен атестат за работата на ПГ “Св. Климент Охридски” – гр. Елхово, както и за преподавателския колектив подготвящ учениците във вековната гимназия в град Елхово.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Днес празнуват едни от най-благородните имена
На 27 юли Православната църква почита Свети великомъченик Панталеймон, познат сред народа като Пантелей пътник. На този ... прочети още »
193 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие, 73 са излекувани
193 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие. От тях 91 са установени ... прочети още »
Живко Иванов остава втори във временното класиране след стартовете на европейския шампионат по супермото в Чехия
Трето и пето място записаха българите Радостин Михайлов и Живко Иванов в стартовете от 3-ия кръг на ... прочети още »
Седмицата започва с високи температури над цялата страна
Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология за ... прочети още »
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 училища
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 одобрени училища по Националната програма ... прочети още »
Средният добив от пшеница в област Ямбол по-добър от 2020 год.
В Ямболска област средният добив от пшеницата е 617 килограма при ожънати 145 000 декара от засети ... прочети още »