Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ изпраща своите седмокласници

  837 | Публикувано преди 4 седмици  | Образование

„…Щом ние прекрачихме школския праг

Времето мина бързо, но как?“

С тези думи започна тържеството по случай завършването и тържественото изпращане на седмокласниците в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В двора на милото училище се събраха ученици и учители. За пореден ден те се погледнаха и си повярваха – учениците с безрезервна вяра в своите учители, а учителите с пълна увереност в успешното бъдеще на своите ученици.

Директорът на училището г-жа Добрева поздрави завършващите ученици и награди тези, които показаха отличен успех през трите години на обучението си.

С най-сърдечни думи учениците поздравиха своите първи учители- г-жа Терзиева и г-жа Кънева.

В края на музикално-поетичната програма седмокласниците благодариха на класните си ръководители г-жа Милева и г-жа Узунова и на всички свои учители.

Учениците ще получат свидетелствата си за основно образование на 5.07/понеделник/ от 8.00 часа.

Успех в избраното от вас училище, мили седмокласници!

Весела ваканция!

ДОВИЖДАНЕ, ВИПУСК 2021 ГОДИНА!

Уважаеми ученици, родители и колеги,

Ето че настъпи дългочаканият край на учебната 2020/2021 г. Една година, изпълнена с много емоции, хубави преживявания и доста трудни моменти. Но колкото и да е трудно, понякога добре е да си спомняме че: ” не само с хляб живее човек”. Тази мисъл е пропътувала през хилядолетията, за да ни каже, че животът няма измерения и е необятен като безкрайността.

Разделите са неизбежни. През живота си непрекъснато пътуваме към тях. Ден след ден крачим към края на някакъв път.

Последният учебен ден – краят на пътя и началото на раздялата с първите учители – г-жа Терзиева и г-жа Кънева, с класните ръководители – г-жа Милева и г-жа Узунова, с учителите и училището…..

Днес ухае на цветя и е влажно от сълзи. Тръгват си момичетата и момчетата от 7 а и 7 б клас. Пораснали пред нас, от онзи първи учебен ден на далечната 2014 г., когато за първи път прекрачиха прага на ОУ ” Св. св. Кирил и Методий” до днес, последния учебен ден за тях……

Всеки от вас, мили момичета и момчета, е оставил по нещо-лудории, успехи, провали, радости, тревоги, разочарования и победи. Винаги сте били дръзки или смирени, подражателни или оргинални, подозрителни или доверчиви. Взимахте толкова, колкото искате от всеки един от нас. А ние ви давахме толкова, колкото можем, но зная и съм убедена, че си тръгвате от тук по-богати.

Не стига времето да изкажа всичко.

Съдбата на учителя е да посреща и изпраща деца, но е важно какво е сътворил между началото и края. Важен е пътят, който сме извървели заедно, думите, които сме казали, спомените, които имаме……

След време никой няма да помни оценките или уроците, но ще помни хората и постъпките-добри или лоши…..

Легендите се пишат година след година. Днес, вие мили момичета и момчета, си тръгвате от тук с вашите истории и спомени. Тръгвате по стръмния път на живота. Предстои ви още дълга борба, защото животът е труден, но тръгвайки от тук, ние ви изпращаме с надежда, че всеки е дал нещо от себе си и е оставил диря, която ще носите в сърцата си. Надяваме се, че сме ви научили да мечтаете, да бъдете дръзки в полетите си, да бъдете устремени към вашето светло утре. Сигурна съм, че няма да забравите училището, в което се научихте да мечтаете и дните ви бяха изпълнени с радост и емоции…

Само довиждане, випуск 2021! Помнете, че не се разделяме…….

Снежина Добрева

Директор на ОУ“Св. св. Кирил и Методий“

гр. Елхово
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Днес празнуват едни от най-благородните имена
На 27 юли Православната църква почита Свети великомъченик Панталеймон, познат сред народа като Пантелей пътник. На този ... прочети още »
193 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие, 73 са излекувани
193 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие. От тях 91 са установени ... прочети още »
Живко Иванов остава втори във временното класиране след стартовете на европейския шампионат по супермото в Чехия
Трето и пето място записаха българите Радостин Михайлов и Живко Иванов в стартовете от 3-ия кръг на ... прочети още »
Седмицата започва с високи температури над цялата страна
Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология за ... прочети още »
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 училища
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 одобрени училища по Националната програма ... прочети още »
Средният добив от пшеница в област Ямбол по-добър от 2020 год.
В Ямболска област средният добив от пшеницата е 617 килограма при ожънати 145 000 декара от засети ... прочети още »