Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ изпраща своите седмокласници

Публикувано преди 3 години  |  Образование

„…Щом ние прекрачихме школския праг

Времето мина бързо, но как?“

С тези думи започна тържеството по случай завършването и тържественото изпращане на седмокласниците в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В двора на милото училище се събраха ученици и учители. За пореден ден те се погледнаха и си повярваха – учениците с безрезервна вяра в своите учители, а учителите с пълна увереност в успешното бъдеще на своите ученици.

Директорът на училището г-жа Добрева поздрави завършващите ученици и награди тези, които показаха отличен успех през трите години на обучението си.

С най-сърдечни думи учениците поздравиха своите първи учители- г-жа Терзиева и г-жа Кънева.

В края на музикално-поетичната програма седмокласниците благодариха на класните си ръководители г-жа Милева и г-жа Узунова и на всички свои учители.

Учениците ще получат свидетелствата си за основно образование на 5.07/понеделник/ от 8.00 часа.

Успех в избраното от вас училище, мили седмокласници!

Весела ваканция!

ДОВИЖДАНЕ, ВИПУСК 2021 ГОДИНА!

Уважаеми ученици, родители и колеги,

Ето че настъпи дългочаканият край на учебната 2020/2021 г. Една година, изпълнена с много емоции, хубави преживявания и доста трудни моменти. Но колкото и да е трудно, понякога добре е да си спомняме че: ” не само с хляб живее човек”. Тази мисъл е пропътувала през хилядолетията, за да ни каже, че животът няма измерения и е необятен като безкрайността.

Разделите са неизбежни. През живота си непрекъснато пътуваме към тях. Ден след ден крачим към края на някакъв път.

Последният учебен ден – краят на пътя и началото на раздялата с първите учители – г-жа Терзиева и г-жа Кънева, с класните ръководители – г-жа Милева и г-жа Узунова, с учителите и училището…..

Днес ухае на цветя и е влажно от сълзи. Тръгват си момичетата и момчетата от 7 а и 7 б клас. Пораснали пред нас, от онзи първи учебен ден на далечната 2014 г., когато за първи път прекрачиха прага на ОУ ” Св. св. Кирил и Методий” до днес, последния учебен ден за тях……

Всеки от вас, мили момичета и момчета, е оставил по нещо-лудории, успехи, провали, радости, тревоги, разочарования и победи. Винаги сте били дръзки или смирени, подражателни или оргинални, подозрителни или доверчиви. Взимахте толкова, колкото искате от всеки един от нас. А ние ви давахме толкова, колкото можем, но зная и съм убедена, че си тръгвате от тук по-богати.

Не стига времето да изкажа всичко.

Съдбата на учителя е да посреща и изпраща деца, но е важно какво е сътворил между началото и края. Важен е пътят, който сме извървели заедно, думите, които сме казали, спомените, които имаме……

След време никой няма да помни оценките или уроците, но ще помни хората и постъпките-добри или лоши…..

Легендите се пишат година след година. Днес, вие мили момичета и момчета, си тръгвате от тук с вашите истории и спомени. Тръгвате по стръмния път на живота. Предстои ви още дълга борба, защото животът е труден, но тръгвайки от тук, ние ви изпращаме с надежда, че всеки е дал нещо от себе си и е оставил диря, която ще носите в сърцата си. Надяваме се, че сме ви научили да мечтаете, да бъдете дръзки в полетите си, да бъдете устремени към вашето светло утре. Сигурна съм, че няма да забравите училището, в което се научихте да мечтаете и дните ви бяха изпълнени с радост и емоции…

Само довиждане, випуск 2021! Помнете, че не се разделяме…….

Снежина Добрева

Директор на ОУ“Св. св. Кирил и Методий“

гр. Елхово


Статията е публикувана на 30 юни 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА