Снежана Делчева: Обичам Елхово и съм убедена, че мога да помогна за развитието на родното ми място!

Публикувано преди 3 години  |  Общество

Oбщински съветник, музикален педагог, читалищен деятел, определено можем да кажем позната в град Елхово, а сега и кандидат за народен представител? Как се решихте на тази стъпка – кандидат от листата на ГЕРБ-СДС?

От доста време се занимавам с различни дейности от обществения живот в град Елхово и община Елхово. Инициативността, енергията и умението да поемам лична отговорност, са най-вероятните причини да ми бъде гласувано толкова голямо доверие да представлявам не само Елхово, но и региона.

Като общински съветник от ОбС Елхово, зная, че добрата комуникация и доброто взаимодействие между местната и държавната власт е много важна, за да бъдат реализирани повече проекти, за да бъдат постигнати повече резултати. Това е факт в нашия град и се надявам да продължим със стабилно правителство.

Какви са основните достойнства на хората в листата, в която сте Вие и с какво превъзхождат кандидатите от другите партии и коалиции?

В нашата листа, кандидатите за народни представители са позитивни, иновативни, можещи, доказали се професионалисти в своята сфера, с опит в политиката, управлението в местната и държавната власт. И най-важното за мен всички сме хора, които живеем, работим и отглеждаме децата си тук.

Нашите политически опоненти много смело говорят за това, как и какво трябва да се случи, но реално повечето от тях не познават региона, не познават хората. Нашата сила е нашият опит и направеното.

От биографията ви е ясно, че познавате и проблемите и възможностите и силните и слаби страни на община Елхово. Кажете някой от тях?

Елхово е едно прекрасно и спокойно място за живот. Моето желание е тук да остават и да се развиват повече млади хора. Това е посока, в която трябва да работим. През последните години нашата община придоби нов облик с множеството проекти, които бяха реализирани на територията. Направени бяха много инвестиции и от държавата и по европейски проекти. Бъдещето на общината ни е колективно усилие. Само заедно можем да успеем. Винаги има какво да се желае и за какво да се работи, и се надявам това да продължи, ръка за ръка Община и Държава.

Какво ГЕРБ-СДС в следващо управление може и ще направи за община Елхово?

ГЕРБ-СДС се ангажира за Елхово да изгради нов Спешен център в града, който да обслужва хората в общината бързо и надеждно; Да подобри здравните и социални услуги в селските и отдалечени райони; Да осигури инвестиции в междуселищните републикански пътища; Продължаване инвестирането във ВиК мрежата; Една от идеите по които работим и която е иновативна за региона е създаване на Бизнес зона в Елхово.

Вие сте педагог и се занимавате с култура, какво мислите за политиката на правителството в сектор образование и култура?

От първо лице мога категорично да кажа, през последните години за образованието беше направено много. Не само бяха увеличени възнагражденията на учителите, но се финансираха множество проекти, които подобриха учебната среда. Дадена беше възможност на учениците да се развиват с допълнителни дейности по интереси. Не беше лек периода на пандемия с онлайн обучение, който също беше финансиран и добре организиран от държавата и правителството на г-н Бойко Борисов. Надявам се и културата да се превърне в основен приоритет през следващите години.

С какво мислите, че ще сте полезна като народен представител, на региона като цяло? Какви са вашите каузи и намерения?

Надявам се да работя за развитието, интересите и потребностите на нашия регион. Убедена съм, че ще успеем заедно с моите колеги и приятели от ГЕРБ-СДС. Вярвам и в собствените си сили, защото работя упорито, за да изпълня поетите ангажименти. И най – вече, защото искам да живеем в едно по–добре уредено, перспективно и привлекателно място.

Надали има човек в града, а и в общината, който да не Ви познава като човек свързан с много културни и обществени дейности, а какво хората не знаят за човека, майката, съпругата Снежана Делчева?

Че съм по-силна, от колкото изглеждам, много амбициозна и трудолюбива. Обичам много народната музика и предавам с много любов фолклорните традиции на учениците.

Как ще постигнем „Ред в хаоса“, г-жо Делчева?

Със сигурност не лесно. Първо с убеждението, че трябва да спрем хаоса, който в момента върлува. Нужни са много работа, упоритост и дисциплина в действията, за да върнем стабилността и сигурността на хората и обществото. На 11 юли призовавам всеки да отдели 5 минути и да гласува с номер 5 в бюлетината за ГЕРБ-СДС! Благодаря на всеки, който ще гласува и лично за мен, с преференция 106.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Статията е публикувана на 9 юли 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА