Снимки: Забавно лято 2021 за децата в град Елхово

Публикувано преди 3 години  |  Общество

Втора седмица басейнът на комплекс „Траките“ е домакин на училището по плуване с треньор Янчо Динков. Целта на треньора е децата да придобият добри навици за безопасност във водата и да изградят умения за готовност за плуване, за да бъде общуването с водата безопасно и забавно. Децата са разделени в две възрастови групи, като според уменията им усвояват различни техники на плуване.

Заниманията са безплатни и се провеждат два пъти седмично-понеделник и вторник. Заедно с треньора, за безопасното пребиваване да децата в плувния комплекс се грижи и медицинско лице.

Училището по плуване продължава до 31.08.2021 година и е финансирано от СНЦ УСК „Елхово-2008“.

Успоредно с него, на спортната площадка до читалище „Развитие“ всеки делничен ден от 9.00 часа до 12.00 часа се провеждат спортни игри на открито с треньор Иван Ников, също финансирано от СНЦ УСК „Елхово-2008“. Заниманията с различните спортни пособия-топки, федербали, въжета-дават възможност на желаещите деца да укрепват физически , да спортуват на открито и да развият своите умения за работят в екип.

На 12.07.2021 в залата на ЦПЛР-ОДК започнаха заниманията по изобразително изкуство с ръководител Татяна Тончева. Интересът на малките художници към различните техники в ИИ е голям, а с ценните съвети на г-жа Тончева, рисунките се превръщат в истински детски шедьоври. Заниманията са безплатни, финансират се от ЦПЛР-ОДК и се провеждат всеки делничен ден от 9.00 до 12.00.


Статията е публикувана на 12 юли 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА