На живо девето редовно заседание на ОбС-Елхово »

Разпределението на мандатите в 31 МИР-Ямбол

Публикувано преди 3 години  |  Общество

Окончателно ЦИК обяви резултатите от вота за новия парламент! Първа политическа сила е ИТН с 24,08%. Второ място със 23.51% заема ГЕРБ. Третите на тези извънредни из бори са БСП за България с 13.39 на сто. Следва Демократична България с 12.64%, ДПС с 10.71 на сто и коалицията “Изправи се! Мутри вън!” с 5,01%. Това са и партиите, които влизат в състава на 46-НС. Данните са от публикуваното решение на ЦИК.

Партия „Има такъв народ“ ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС – 63. Парламентарната група на „БСП за България“ ще бъде от 36-ма народни представители, на „Демократична България“ – от 34-ма, на ДПС – от 29, на „Изправи се! Мутри вън!“ – от 13.

В 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е между четири партии и коалиции, като всяка една от тях взима по един мандат. Това са: ИТН, ГЕРБ, БСП за България и ДПС.

От Ямбол депутати ще са бившият областен управител Димитър Иванов от ГЕРБ-СДС, зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин, бившият финансов министър Петър Чобанов от ДПС и Златомира Карагеоргиева-Мострова от „Има такъв народ“. Представителят на „Има такъв народ“ Златомира Карагеоргиева-Мострова е сред избраните депутати и в 02 МИР-Бургас, а до края на деня се очаква да стане ясно от кой МИР ще се откаже. Евентуалният отказ от Ямбол ще даде депутатски мандат на представител от Елхово – Мария Петрова от „Има такъв народ“.


Статията е публикувана на 15 юли 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА