Информационна кампания за подкрепа на ваксинационния процес

  460 | Публикувано преди 2 седмици  | Общество

Български Червен кръст – Ямбол продължава да реализира дейности за подкрепа усилията на Министерството на здравеопазването, РЗИ и общопрактикуващите лекари за изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID 19 и ускоряване на ваксинационния процес.

  „Готино е да си информиран“ – това е мотото на информационната кампания за насърчаване към ваксиниране срещу COVID 19 и противодействие на недоверието и дезинформацията, стартирала от 15 юли 2021г.

В обхвата на кампанията са различни местни общности, в т.ч. кандидатите за водачи на МПС, включени в обученията по първа долекарска помощ на БЧК, доброволци, членове и симпатизанти  на Ямболската червенокръстка организация от петте общини.

Чрез организирането на поредица от тематични срещи и дискусии с участието на представители от РЗИ – Ямбол, Сдружението на общопрактикуващите лекари и други  компетентни по темата медицински специалисти, имаме за цел да се повиши информираността на гражданите за ситуацията с процеса на ваксиниране, предлаганите ваксини, какво трябва да знаят преди и след ваксинация срещу  COVID 19, възможни странични ефекти и друга важна информация, която ще допринесе за вземането на решение за ваксиниране.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Днес празнуват едни от най-благородните имена
На 27 юли Православната църква почита Свети великомъченик Панталеймон, познат сред народа като Пантелей пътник. На този ... прочети още »
193 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие, 73 са излекувани
193 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие. От тях 91 са установени ... прочети още »
Живко Иванов остава втори във временното класиране след стартовете на европейския шампионат по супермото в Чехия
Трето и пето място записаха българите Радостин Михайлов и Живко Иванов в стартовете от 3-ия кръг на ... прочети още »
Седмицата започва с високи температури над цялата страна
Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология за ... прочети още »
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 училища
От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 одобрени училища по Националната програма ... прочети още »
Средният добив от пшеница в област Ямбол по-добър от 2020 год.
В Ямболска област средният добив от пшеницата е 617 килограма при ожънати 145 000 декара от засети ... прочети още »