Информационна кампания за подкрепа на ваксинационния процес

Публикувано преди 3 години  |  Общество

Български Червен кръст – Ямбол продължава да реализира дейности за подкрепа усилията на Министерството на здравеопазването, РЗИ и общопрактикуващите лекари за изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID 19 и ускоряване на ваксинационния процес.

  „Готино е да си информиран“ – това е мотото на информационната кампания за насърчаване към ваксиниране срещу COVID 19 и противодействие на недоверието и дезинформацията, стартирала от 15 юли 2021г.

В обхвата на кампанията са различни местни общности, в т.ч. кандидатите за водачи на МПС, включени в обученията по първа долекарска помощ на БЧК, доброволци, членове и симпатизанти  на Ямболската червенокръстка организация от петте общини.

Чрез организирането на поредица от тематични срещи и дискусии с участието на представители от РЗИ – Ямбол, Сдружението на общопрактикуващите лекари и други  компетентни по темата медицински специалисти, имаме за цел да се повиши информираността на гражданите за ситуацията с процеса на ваксиниране, предлаганите ваксини, какво трябва да знаят преди и след ваксинация срещу  COVID 19, възможни странични ефекти и друга важна информация, която ще допринесе за вземането на решение за ваксиниране.


Статията е публикувана на 16 юли 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА