От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 училища

  926 | Публикувано преди 2 месеца  | Образование

От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 одобрени училища по Националната програма „Отново заедно“. Това съобщи на брифинг за журналисти Стефка Делчева, старши експерт в Регионалното управление на образованието /РУО/.

В първия етап на програмата са кандидатствали тринадесет учебни заведения от Ямбол и по едно- от общините Елхово, Стралджа и Тунджа.

Ръководство на Профилирана гимназия “Св. Климент Охридски” – Елхово е подало документи в първи етап от програмата. Общо 11 от 16 подали документи учебни заведения в областта са гимназии.

Отделните ученическите групи ще ползват шестдневен летен отдих в периода от 27 юли до 15 август.
Туроператорските фирми са избрани от педагогическите съвети в училищата. Предпочитаните дестинации са морските курортите по цялото крайбрежие. Само две групи са пожелали да почиват на планина- в Пампорово и в Трявна, посочиха от РУО- Ямбол.

С „Отново заедно“ Министерството на образованието има за цел да социализира отново учениците, след дългите месеци дистанционно обучение, заради COVID-19.Статията е публикувана на 24 юли 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пазете се от измамници, преброителите не изискват подпис
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от ... прочети още »
Над 200 фирми и граждани в област Ямбол с некоректни данъчни декларации
В област Ямбол над 200 фирми и граждани са вписали некоректни данни в годишните си данъчни декларации, ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от Стратегията за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от СВОМР ... прочети още »
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към ГКПП-Лесово
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към граничен пункт „Лесово“ от турска страна ... прочети още »
Царски орел открит с 16 сачми в тялото близо до Ямбол
Царски орел в тежко безпомощно е открит в в нива близо до град Ямбол. Екип на Българското ... прочети още »
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »