От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 училища

  945 | Публикувано преди 3 месеца  | Образование

От област Ямбол на безплатна лятна почивка заминават 510 ученици от 16 одобрени училища по Националната програма „Отново заедно“. Това съобщи на брифинг за журналисти Стефка Делчева, старши експерт в Регионалното управление на образованието /РУО/.

В първия етап на програмата са кандидатствали тринадесет учебни заведения от Ямбол и по едно- от общините Елхово, Стралджа и Тунджа.

Ръководство на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово е подало документи в първи етап от програмата. Общо 11 от 16 подали документи учебни заведения в областта са гимназии.

Отделните ученическите групи ще ползват шестдневен летен отдих в периода от 27 юли до 15 август.
Туроператорските фирми са избрани от педагогическите съвети в училищата. Предпочитаните дестинации са морските курортите по цялото крайбрежие. Само две групи са пожелали да почиват на планина- в Пампорово и в Трявна, посочиха от РУО- Ямбол.

С „Отново заедно“ Министерството на образованието има за цел да социализира отново учениците, след дългите месеци дистанционно обучение, заради COVID-19.Статията е публикувана на 24 юли 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »