Певческата група от село Пчела с първо място от фолклорен фестивал на сусама, с. Доситеево, общ. Харманли

  1 122 | Публикувано преди 2 месеца  | Общество

Певческата група при НЧ “Христо Ботев – 1935” село Пчела се завърна с първа награда от V фолклорен фестивал на сусама, с. Доситеево, общ. Харманли. Фестивалът е с конкурсен характер и на него бяха раздадени медали, плакети и грамоти на певчески групи, индивидуални изпълнители, народни обичаи, танцови групи, танцови ансамбли. На него взеха участие десетки групи за автентичен фолклор и народно танцово изкуство, и стотици участници, които представиха традиционното творчество от различни краища на България, на завършилия двудневен форум провел се този уикенд.

По време на фестивала се проведе кулинарен базар, в който се предостави възможност на хората от региона да покажат ръчно изработени от тях изделия и традиционни занаяти.

Групата за изворен фолклор от село Пчела се представи достойно за пореден път, а чрез тях в община Елхово се съхранява фолклорното богатство на елховския край за идните поколения.

Кметът на село Пчела Георги Хаджиев, поздравява самодейците и им пожелава да продължават все така да прославят село Пчела.Статията е публикувана на 29 юли 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пазете се от измамници, преброителите не изискват подпис
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от ... прочети още »
Над 200 фирми и граждани в област Ямбол с некоректни данъчни декларации
В област Ямбол над 200 фирми и граждани са вписали некоректни данни в годишните си данъчни декларации, ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от Стратегията за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от СВОМР ... прочети още »
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към ГКПП-Лесово
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към граничен пункт „Лесово“ от турска страна ... прочети още »
Царски орел открит с 16 сачми в тялото близо до Ямбол
Царски орел в тежко безпомощно е открит в в нива близо до град Ямбол. Екип на Българското ... прочети още »
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »