Певческата група от село Пчела с първо място от фолклорен фестивал на сусама, с. Доситеево, общ. Харманли

  1 144 | Публикувано преди 3 месеца  | Общество

Певческата група при НЧ “Христо Ботев – 1935” село Пчела се завърна с първа награда от V фолклорен фестивал на сусама, с. Доситеево, общ. Харманли. Фестивалът е с конкурсен характер и на него бяха раздадени медали, плакети и грамоти на певчески групи, индивидуални изпълнители, народни обичаи, танцови групи, танцови ансамбли. На него взеха участие десетки групи за автентичен фолклор и народно танцово изкуство, и стотици участници, които представиха традиционното творчество от различни краища на България, на завършилия двудневен форум провел се този уикенд.

По време на фестивала се проведе кулинарен базар, в който се предостави възможност на хората от региона да покажат ръчно изработени от тях изделия и традиционни занаяти.

Групата за изворен фолклор от село Пчела се представи достойно за пореден път, а чрез тях в община Елхово се съхранява фолклорното богатство на елховския край за идните поколения.

Кметът на село Пчела Георги Хаджиев, поздравява самодейците и им пожелава да продължават все така да прославят село Пчела.Статията е публикувана на 29 юли 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Бронзов медал за елховския борец Иван Чавдаров от международен турнир по борба
Иван Чавдаров от Елхово спечели бронзов медал на международния турнир "Стоте войводи" в Сливен. Това е равносметката ... прочети още »
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »