Отново оранжев код за опасно високи температури е в сила за 16 области

  493 | Публикувано преди 3 месеца  | Общество

Оранжев код за опасно високи температури е в сила за 16 области на страната, в останалите 12 е обявен жълт код. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Оранжевият код е обявен в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Русе, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. В тези райони се очаква горещо време с температури между 38 и 40 градуса.

Измерената температура в град Елхово, вчера бе 39° градуса, а в понеделник се очаква да бъде с 2 до 3° градуса повече.

Около и след обяд днес ще се развива купеста облачност, на изолирани места в планините ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

През летните месеци продължителните горещини са особено опасни за здравето на децата, възрастните и болните хора, но тъй като обикновено са свързани със засушаване, причиняват щети и в селското стопанство и пътната инфраструктура, увеличава се и рискът от възникване и разпространение на полски и горски пожари.

Продължителното засушаване, високите температури, наличието на вятър, дори и слаб, както и състоянието на растителната покривка, са фактори, които увеличават риска от възникването и разпространението на полски и горски пожари.Статията е публикувана на 31 юли 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »