Завърнаха се лагерниците по Национална програма „Отново заедно“ от ПГ „Св.Климент Охридски“ – Елхово

  1 609 | Публикувано преди 2 месеца  | Образование

Тринадесет ученика по Национална програма „Отново заедно“ от ПГ „Св.Климент Охридски“ – Елхово лагеруваха от 3 до 8 август в детски лагер „Морски дюни“ – Шкорпиловци, организиран от туристическа агенция „Гранд Тур“. Учениците в продължение на 6 дни се забавляваха и ежедневно посещаваха и научаваха нови неща. В Програмата бяха заложени занимания в областта на културата, науките, изкуствата, технологиите и спорта, изграждане на социални умения и комуникация и работа в екип чрез използване на различни активности и здравословен начин на живот.

Лагерниците посетиха гр. Варна и Археологическия музей, където разгледаха известните Хамбарлийски надписи /от Елховския край/, най- старото злато в света и още куп златни съкровища и много интересни и ценни експонати от историята на България. Те посетиха още средновековния скален Аладжа манастир, разхождаха се с лодка по река Камчия, стреляха със спортен лък и научиха за правилата и особеностите на този вид спорт от Спортен клуб по стрелба с лък Phoenix Archery, и единствения световен шампион на България по стрелба с лък Явор Христов, гледаха спектакли и концерти, посетиха гр. Бургас.

Всеки ден екип от аниматори занимаваха учениците със спортни и състезателни игри на плажа, а вечер разучаваха нови танци и народни хора.

Ръководството на ПГ „Св. Климент Охридски“ благодари на ръководителите Живка Славова и Добринка Костова, Васил Славков – туристическа агенция „Гранд Тур„–Елхово и транспортната фирма на Никола Хаджиев за осигурената интересна и ползотворна почивка на учениците.Статията е публикувана на 9 август 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пазете се от измамници, преброителите не изискват подпис
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от ... прочети още »
Над 200 фирми и граждани в област Ямбол с некоректни данъчни декларации
В област Ямбол над 200 фирми и граждани са вписали некоректни данни в годишните си данъчни декларации, ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от Стратегията за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от СВОМР ... прочети още »
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към ГКПП-Лесово
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към граничен пункт „Лесово“ от турска страна ... прочети още »
Царски орел открит с 16 сачми в тялото близо до Ямбол
Царски орел в тежко безпомощно е открит в в нива близо до град Ямбол. Екип на Българското ... прочети още »
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »