Завърнаха се лагерниците по Национална програма „Отново заедно“ от ПГ „Св.Климент Охридски“ – Елхово

  1 693 | Публикувано преди 3 месеца  | Образование

Тринадесет ученика по Национална програма „Отново заедно“ от ПГ „Св.Климент Охридски“ – Елхово лагеруваха от 3 до 8 август в детски лагер „Морски дюни“ – Шкорпиловци, организиран от туристическа агенция „Гранд Тур“. Учениците в продължение на 6 дни се забавляваха и ежедневно посещаваха и научаваха нови неща. В Програмата бяха заложени занимания в областта на културата, науките, изкуствата, технологиите и спорта, изграждане на социални умения и комуникация и работа в екип чрез използване на различни активности и здравословен начин на живот.

Лагерниците посетиха гр. Варна и Археологическия музей, където разгледаха известните Хамбарлийски надписи /от Елховския край/, най- старото злато в света и още куп златни съкровища и много интересни и ценни експонати от историята на България. Те посетиха още средновековния скален Аладжа манастир, разхождаха се с лодка по река Камчия, стреляха със спортен лък и научиха за правилата и особеностите на този вид спорт от Спортен клуб по стрелба с лък Phoenix Archery, и единствения световен шампион на България по стрелба с лък Явор Христов, гледаха спектакли и концерти, посетиха гр. Бургас.

Всеки ден екип от аниматори занимаваха учениците със спортни и състезателни игри на плажа, а вечер разучаваха нови танци и народни хора.

Ръководството на ПГ „Св. Климент Охридски“ благодари на ръководителите Живка Славова и Добринка Костова, Васил Славков – туристическа агенция „Гранд Тур„–Елхово и транспортната фирма на Никола Хаджиев за осигурената интересна и ползотворна почивка на учениците.Статията е публикувана на 9 август 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Бронзов медал за елховския борец Иван Чавдаров от международен турнир по борба
Иван Чавдаров от Елхово спечели бронзов медал на международния турнир "Стоте войводи" в Сливен. Това е равносметката ... прочети още »
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »