Областната преброителна комисия на област Ямбол проведе своето заседание по повод преброяване 2021

  444 | Публикувано преди 2 месеца  | Общество

На 2.09.2021 г. Областната преброителна комисия проведе своето заседание по повод предстоящото Преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година. На заседанието ОблПК прие информацията за преминалите обучения одобрени преброители, контрольори и резерви в общините в област Ямбол.

Обученията бяха със средна продължителност 4 часа. На всеки присъстващ бяха предоставени обучителни материали, маска за многократна употреба и дезинфектант. Преброителите, контрольорите и резервите бяха запознати със Закона за преброяване на населението и жилищния фонд , инструкциите за попълване на преброителната карта, за попълване на ПНЖ-2 и ПНЖ-3, със съдържанието на преброителните карти, начина и времето на работа, спазването на противоепидемичните мерки, правата и задълженията им.

Към 1 септември броят на обучените преброители и контрольори в област Ямбол е 404. В община Болярово обучените лица са 31, в община Елхово – 68, община Стралджа – 37, община Тунджа – 127 и в община Ямбол – 141 лица.  На всеки преброител са определени средно по два преброителни участъка, а един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители.Статията е публикувана на 3 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Бронзов медал за елховския борец Иван Чавдаров от международен турнир по борба
Иван Чавдаров от Елхово спечели бронзов медал на международния турнир "Стоте войводи" в Сливен. Това е равносметката ... прочети още »
Радина Янузова от Елхово спечели едногодишна стипендия за обучение в Китай след фурор на международно състезание
Радина Янузова се класира в ТОП 3 на Европа в Международното състезание “Китайски езиков мост” Радина Янузова ... прочети още »
Здравното министерство: Тестът за антитела не е основание за зелен сертификат
Положителните резултати от изследване за антитела не се считат за достатъчни за издаването на сертификат за преболедуване ... прочети още »
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение
Всички училища на територията на община Елхово преминават изцяло към онлайн обучение. Заболеваемостта в община Елхово достигна ... прочети още »
Полицаи от РУ Елхово разкриха кражба в село Лесово
Вчера в РУ-Елхово е получен сигнал, че възрастна жителка на село Лесово е установела липсата на около ... прочети още »
Видео: На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово
На връх Димитровден водачът на листата на ГЕРБ-СДС Димитър Иванов посети храм "Св. Димитър" в град Елхово ... прочети още »