Областната преброителна комисия на област Ямбол проведе своето заседание по повод преброяване 2021

  364 | Публикувано преди 3 седмици  | Общество

На 2.09.2021 г. Областната преброителна комисия проведе своето заседание по повод предстоящото Преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 година. На заседанието ОблПК прие информацията за преминалите обучения одобрени преброители, контрольори и резерви в общините в област Ямбол.

Обученията бяха със средна продължителност 4 часа. На всеки присъстващ бяха предоставени обучителни материали, маска за многократна употреба и дезинфектант. Преброителите, контрольорите и резервите бяха запознати със Закона за преброяване на населението и жилищния фонд , инструкциите за попълване на преброителната карта, за попълване на ПНЖ-2 и ПНЖ-3, със съдържанието на преброителните карти, начина и времето на работа, спазването на противоепидемичните мерки, правата и задълженията им.

Към 1 септември броят на обучените преброители и контрольори в област Ямбол е 404. В община Болярово обучените лица са 31, в община Елхово – 68, община Стралджа – 37, община Тунджа – 127 и в община Ямбол – 141 лица.  На всеки преброител са определени средно по два преброителни участъка, а един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители.Статията е публикувана на 3 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пазете се от измамници, преброителите не изискват подпис
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от ... прочети още »
Над 200 фирми и граждани в област Ямбол с некоректни данъчни декларации
В област Ямбол над 200 фирми и граждани са вписали некоректни данни в годишните си данъчни декларации, ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от Стратегията за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от СВОМР ... прочети още »
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към ГКПП-Лесово
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към граничен пункт „Лесово“ от турска страна ... прочети още »
Царски орел открит с 16 сачми в тялото близо до Ямбол
Царски орел в тежко безпомощно е открит в в нива близо до град Ямбол. Екип на Българското ... прочети още »
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »