Снимки: Първи учебен ден за децата в ДГ ,,Невен‘‘

Публикувано преди 3 години  |  Образование

Децата от ДГ ,,Невен‘‘ за поредна учебна година прекрачиха прага на любимата детска градина, озарявайки я със своите широки усмивки. Празничният ден бе отбелязан съобразно противоепидемиологичната обстановка в страната.

Госпожа Снежана Желева- директор на детската градина приветства деца и учители с откриването на новата учебна година и пожела тя да бъде здрава и успешна. Под ръководството на госпожа Вълка Ангелова- старши учител по музика и учителите по групи, децата изпълниха любими песни и танци.

В програмата се включиха двете яслени групи с песен-игра ,,В зелената гора“. Първа група ,,Детско царство“ с учители г-жа Петя Дикова и г-ца Кръстина Чавдарова децата изпълниха песен-игра ,,Чудната къщичка“ и ,,Спи сиво зайче“. Втора група ,,Бърборани сладурани“ с г-жа Красимира Михалева и г-жа Виктория Алексиева изпълниха песен-игра ,,Хайде да се запознаем“ и песен-игра ,,Весела къщурка“ и стихчета. Четвърта група ,,Приятели“ с учители г-жа Ваня Иванова и г-ца Десислава Стоянова изпяха химна на детска градина ,,Невен“- песен ,,Дъга“ и песен ,,Отново е 15ти“.

Подготвителна група ,,Доброта“ с учители г-жа Даниела Стойкова и г-ца Силвия Тодорова отбелязаха празника с песен-игра ,,Пчелички“, есенен танц и рецитал. Група ,,Слънце“ с учители г-жа Марийка Узунова и г-ца Кремена Костова изпълниха песен ,,Песен за зъбките“ и музикална игра ,,Балонът се надува“. Група ,,Усмивка“ с учители г-жа Ваня Узунова и г-жа Диана Мартинова внесоха настроение с песен ,,Без радио не мога“ и рецитал.

Децата от изнесените групи в селата Лесово и Гранитово, също посрещнаха първият учебен ден с песни и танци. Група ,,Звънче“ от село Гранитово с учители г-жа Мария Георгиева и г-жа Марина Ковачева изпълниха песента ,,Ало, ало слънчице“ и рецитал. Група ,,Здравец“ от село Лесово с учители г-жа Пенка Янузова и г-жа Венелина Драгоева изпълниха песента ,,Отивам на училище“ и рецитал.

Празничната програма завърши по традиция с тържествен ритуал – всички деца бяха посрещнати на прага на детската градина под звуците на училищното звънче.


Статията е публикувана на 15 септември 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
НАТО категорично осъжда нарастващата честота на руските въздушни удари срещу Украйна и ...
Премиерите на Полша и Украйна съобщиха днес, че са постигнали известен напредък ...
Железният Майк Тайсън се сблъска с железните правила в тениса на турнира ...
Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков присъства на вчерашната тренировка на "сините" ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...