Снимки: Откриване на учебната година в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Елхово

  998 | Публикувано преди 2 седмици  | Образование

За поредна година на 15 септември школският звънец празнично и неустоимо призова в родното училище – духовното огнище, свещения храм на светлината и знанието.
И за пореден път ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Елхово – отвори врати, за да посрещне своите малки и големи момичета и момчета. Картината на радостни деца, роднини, гости и малко притеснени първокласници се допълваше от познатите на всички ни детски песни, изпълващи простора.

Тържеството започна с издигане на трибагреника, символ на величието и силата на българския народ, и под звуците на националния химн, след което беше изнесена празнична програма. Директорът на училището, г-жа Стоянова, произнесе приветствено слово към ученици, учители и родители, като пожела ползотворна, благодатна и спорна нова учебна година.

Зазвъня школският звънец. Първи прекрачиха прага на училищната сграда малките първокласници с учители – Р. Димитрова и Г. Кръстева, Д. Вълева и П. Неделева, Д. Димитрова и П. Мартинова. Всички ученици се отправиха към приветливите класни стаи. Очакваха ги техните учители – с усмивки на лицата и с готовност да ги поведат по пътя на грамотността и знанието.Статията е публикувана на 15 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пазете се от измамници, преброителите не изискват подпис
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от ... прочети още »
Над 200 фирми и граждани в област Ямбол с некоректни данъчни декларации
В област Ямбол над 200 фирми и граждани са вписали некоректни данни в годишните си данъчни декларации, ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от Стратегията за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от СВОМР ... прочети още »
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към ГКПП-Лесово
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към граничен пункт „Лесово“ от турска страна ... прочети още »
Царски орел открит с 16 сачми в тялото близо до Ямбол
Царски орел в тежко безпомощно е открит в в нива близо до град Ямбол. Екип на Българското ... прочети още »
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »