Партиите не постигнаха съгласие за секретарското място в състава на РИК-Ямбол за изборите през ноември

  336 | Публикувано преди 1 месец  | Общество

Във връзка с произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание на 14 ноември 2021г., съгласно разпоредбите на чл. 60, ал.1 и ал.2 от Изборния кодекс, областният управител на област Ямбол свика и проведе консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия – Ямбол.

На днешните консултации участие взеха упълномощени представители на:

ПП „Има такъв Народ“, Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Демократична България – Обединение“, Партия „ДПС“, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

Районна избирателна комисия Ямбол съгласно решенията на ЦИК е 13 членна и се състои от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. ПП „Има такъв Народ“ ще има 3 представители. Предложението им за председател е Милко Димитров и членове Катя Апостолова и Веса Ефева. Коалиция  „ГЕРБ-СДС“ също ще има 3 представители. Предложението на ГЕРБ за председател на РИК-Ямбол е Ани Канева. За членове са предложени Димитър Събев и Емилия Марчева. Коалиция „БСП за България“ ще има 2 представители, тяхно е предложението за секретар – Яна Първанова и за член Биляна Кавалджиева. Коалиция „Демократична България – Обединение“ предложиха за заместник-председател Николай Начев и за член на комисията Нели Стоянова. Партия „ДПС“ има две места в комисията, като техните предложения са Лора Каламерова за секретар на РИК и за член – Мима Атанасова. Предложението на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ е за Мариана Гърдева за член.

Политическите консултации приключиха със съгласие между ПП „Има такъв народ“ и Коалиция „ГЕРБ-СДС“ относно позициите на председател на РИК-Ямбол Милко Димитров и заместник-председател Ани Канева. За мястото на секретар не се постигна съгласие и двете предложения ще бъдат изпратени към Централна избирателна комисия.

Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс областният управител ще изпрати така направените предложения в Централната избирателна комисия, която ще вземе окончателно решение за състава на РИК-Ямбол.Статията е публикувана на 19 септември 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »