Община Елхово е отправила искане за възстановяване на паметника на незнайния воин в Елхово

  580 | Публикувано преди 3 месеца  | Общество

Средства за ремонт на шест войнишки паметника в област Ямбол ще бъдат поискани от Министерството на отбраната /MO/. Предвидената от държавата целева помощ за възстановяването им е 10 000 лева. Инициативата е свързана с предстоящото през 2022 г. честване на 110-годишнината от началото на Балканската война. Това стана известно след заседание на специализирана комисия в Областната администрация в Ямбол. Комисията подкрепи шест предложения, постъпили от общините за ремонт на военни паметници в лошо състояние, като един от тях касае община Елхово. Предложенията ще бъдат изпратени до Министерството на отбраната.

От община Елхово е отправено искане за възстановяване на Паметника на незнайния воин, който се намира в центъра на града. Сумата за неговото възстановяване е 2650 лв.Статията е публикувана на 9 октомври 2021Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Национална агенция ... прочети още »
Над 550 деца и ученици в област Ямбол са под карантина заради COVID-19
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол продължава да се покачва. Към днешна дата е 676 на ... прочети още »
Днес е Атанасовден, св. Атанасий Велики
Православната църква почита днес паметта на Атанасий Велики. На този ден празнуват всички, които носят името Атанас, ... прочети още »
Васил Александров е новият областен управител на Ямбол
Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, ... прочети още »
Николай Димитров от Елхово с отлично представяне на държавния шампионат в Сливен
Държавният шампионат по свободна борба в Сливен приключи. При най-зрелищната категория – до 125 кг мъже битката ... прочети още »
Антоновден е! Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики
Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики. Празникът е наричан от народа Антоновден. В народния ... прочети още »