Община Елхово е отправила искане за възстановяване на паметника на незнайния воин в Елхово

  562 | Публикувано преди 2 месеца  | Общество

Средства за ремонт на шест войнишки паметника в област Ямбол ще бъдат поискани от Министерството на отбраната /MO/. Предвидената от държавата целева помощ за възстановяването им е 10 000 лева. Инициативата е свързана с предстоящото през 2022 г. честване на 110-годишнината от началото на Балканската война. Това стана известно след заседание на специализирана комисия в Областната администрация в Ямбол. Комисията подкрепи шест предложения, постъпили от общините за ремонт на военни паметници в лошо състояние, като един от тях касае община Елхово. Предложенията ще бъдат изпратени до Министерството на отбраната.

От община Елхово е отправено искане за възстановяване на Паметника на незнайния воин, който се намира в центъра на града. Сумата за неговото възстановяване е 2650 лв.Статията е публикувана на 9 октомври 2021
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Снимки и видео: Патронен празник на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
На 02.12.2021 г. ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, отбеляза своя патронен празник – 135 години ... прочети още »
Всички ученици се връщат в клас при тестване веднъж седмично
Учениците се връщат в клас при тестване веднъж седмично. Това съобщи пред медии министърът на здравеопазването д-р ... прочети още »
В област Ямбол се е повишил интересът към ваксинация с бустерни дози
В област Ямбол се отчита повишен интерес към поставяне на бустерни дози от ваксините срещу COVID-19. През ... прочети още »
До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Нови по-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания. Данъчната отстъпка ... прочети още »
Днес е Световният ден за борба със СПИН
За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година ... прочети още »
В Одрин отбелязаха 1 милион туристи за алъш-вериш от България само за тази година
Колкото повече олеква турската лира спрямо българския лев, толкова повече туристи от България идват на пазар в ... прочети още »