Въвеждат ротационен принцип на обучение за част от учениците от област Ямбол от понеделник /18 октовмри/

  1 000 | Публикувано преди 2 месеца  | Образование

Въвеждат обучение на ротационен принцип за някои от учениците в област Ямбол. Мярката е временна, като влиза в сила от понеделник 18 октовмри за срок от 3 седмици. Това четем в публикувана заповед в електорнната страница на РЗИ-Ямбол.

За учениците от градовете Ямбол, Елхово, Стралджа и Болярово се въвежда ротационен принцип на обучение, както следва: За периода от 18 до 29 октовмри 2021 год. – 5, 6, 9 и 11 клас преустановяват присъствено обучение. За периода от 1 до 5 ноември 2021 год. – 7, 8, 10 и 12 клас преустановяват присъствено обучение. Изключение се допуска само за едно училище в град Ямбол поради малкия борой ученици там.

Същото важи и за учебните заведения по селата, където ще продължат с присъствено обучение, тъй като имат по-малък брой ученици.

Детските градини и ясли остават отворени, като те ще работят при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Преустановяват се всички фестивали, масови мероприятия; свиждания в болници и социални заведения. Затварят се пенсионерските клубове и ученическите школи по извънкласни дейности.

Посещенията в кина, музеи, театри и фитнес зали се ограничават до 30 % от капацитета. Потокът в магазините трябва да следва правилото „по един човек на 8 кв. метра“.

Заболеваемостта от COVID-19 в Ямболско достигна 500.49 на 100 хил. души. Областта вече е в „тъмночервената зона“ по разпространение на коронавирус.

Пълният текст на заповедта на РЗИ-Ямбол може да прочете тук.Статията е публикувана на 15 октомври 2021
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Снимки и видео: Патронен празник на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
На 02.12.2021 г. ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, отбеляза своя патронен празник – 135 години ... прочети още »
Всички ученици се връщат в клас при тестване веднъж седмично
Учениците се връщат в клас при тестване веднъж седмично. Това съобщи пред медии министърът на здравеопазването д-р ... прочети още »
В област Ямбол се е повишил интересът към ваксинация с бустерни дози
В област Ямбол се отчита повишен интерес към поставяне на бустерни дози от ваксините срещу COVID-19. През ... прочети още »
До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Нови по-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания. Данъчната отстъпка ... прочети още »
Днес е Световният ден за борба със СПИН
За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година ... прочети още »
В Одрин отбелязаха 1 милион туристи за алъш-вериш от България само за тази година
Колкото повече олеква турската лира спрямо българския лев, толкова повече туристи от България идват на пазар в ... прочети още »