Въвеждат ротационен принцип на обучение за част от учениците от област Ямбол от понеделник /18 октовмри/

Публикувано преди 3 години  |  Образование

Въвеждат обучение на ротационен принцип за някои от учениците в област Ямбол. Мярката е временна, като влиза в сила от понеделник 18 октовмри за срок от 3 седмици. Това четем в публикувана заповед в електорнната страница на РЗИ-Ямбол.

За учениците от градовете Ямбол, Елхово, Стралджа и Болярово се въвежда ротационен принцип на обучение, както следва: За периода от 18 до 29 октовмри 2021 год. – 5, 6, 9 и 11 клас преустановяват присъствено обучение. За периода от 1 до 5 ноември 2021 год. – 7, 8, 10 и 12 клас преустановяват присъствено обучение. Изключение се допуска само за едно училище в град Ямбол поради малкия борой ученици там.

Същото важи и за учебните заведения по селата, където ще продължат с присъствено обучение, тъй като имат по-малък брой ученици.

Детските градини и ясли остават отворени, като те ще работят при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Преустановяват се всички фестивали, масови мероприятия; свиждания в болници и социални заведения. Затварят се пенсионерските клубове и ученическите школи по извънкласни дейности.

Посещенията в кина, музеи, театри и фитнес зали се ограничават до 30 % от капацитета. Потокът в магазините трябва да следва правилото „по един човек на 8 кв. метра“.

Заболеваемостта от COVID-19 в Ямболско достигна 500.49 на 100 хил. души. Областта вече е в „тъмночервената зона“ по разпространение на коронавирус.

Пълният текст на заповедта на РЗИ-Ямбол може да прочете тук.


Статията е публикувана на 15 октомври 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА